Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Tyvärr gick det inte att logga in, vänligen kontrollera att du har angivit rätt användarnamn och lösenord.
Stäng meny

Vi utvecklar Bua

Bua, som ligger på en halvö, är Varbergs största fiskesamhälle. Närheten till hav och natur, samt ett lokalt centrum ger orten bra förutsättningar.

Under de senaste åren har samhället haft en stadig befolkningsökning. Med pendlingsavstånd till Göteborg i norr, samt Halmstad och Falkenberg i söder, har Bua ett fantastiskt läge. 

Varbergs Bostad har länge arbetat aktivt med förnyelseplaner för Bua. Syftet är att stärka Bua som ort i framtiden. Samtidigt är behovet av nya bostäder stort och vi vill ge fler människor möjlighet till ett nytt hem i Bua.

Vintern 2018 lämnade Varbergs Bostad in en ansökan om planbesked till kommunen för att ändra detaljplanen för området runt Alvägen.

Varbergs Bostads förslag innehåller byggnader i två till fem våningar om totalt ca 90 lägenheter, samt 36 enfamiljshus. Detta skulle, om det gå vidare till förverkligande, innebära att de nya byggnaderna skulle uppföras på platsen för befintlig bebyggelse.

Då vi befinner oss i ett tidigt skede kan vi i dagsläget inte säga om eller när en ny detaljplan kan komma att antas eller projektet skulle kunna stå färdigt. Tidpunkt för byggnation och inflyttning ser vi kan ske tidigast någon gång 2023–2028.

Start