Kattegattsvägen - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Tyvärr gick det inte att logga in, vänligen kontrollera att du har angivit rätt användarnamn och lösenord.
Stäng meny

Planer för ytterligare 60 bostäder på Sörse

Byggnationen av Västra Sörse med totalt 260 nya lägenheter går in i slutfasen och Varbergs Bostad planerar redan för ytterligare förtätning av området.

Efter ett positivt planbesked från kommunen, påbörjades under våren 2019 arbetet med detaljplanen för tomten på Kattegattsvägen 12, där det tidigare låg en ICA-butik. Detaljplanen väntas vinna laga kraft vid årsskiftet och nu pågår upphandlingen av en byggentreprenör.

Förslaget innebär att ytterligare cirka 60 nya lägenheter tillförs Sörse. Dessutom innehåller förslaget även lokaler för hela Varbergs Bostads verksamhet.

Under hösten påbörjas förberedelserna genom tillbyggnation av det befintliga parkeringshuset på Kattegattsvägen. Därmed tillförs ytterligare 115 parkeringsplatser som ska tillgodose behovet för de nya bostäderna.

Lägenheterna som planeras varierar mellan ett och fyra rum och kök. Många av lägenheterna kommer att ha balkong eller uteplats och tanken är att kunna ge möjlighet till egen odling. Gården är tänkt att erbjuda aktiviteter för alla, med ytor för odling, plats för gemensamma måltider och annat som skapar en aktiv mötesplats.

Med projektet skapas ett kvarter som både smälter in och sticker ut med nya utemiljöer, bostäder och arbetsplatser. Projektet beräknas vara inflyttningsklart redan hösten 2023.

Start