Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Tyvärr gick det inte att logga in, vänligen kontrollera att du har angivit rätt användarnamn och lösenord.
Stäng meny

Tvååker nära naturen

Varbergs växer.
Att allt fler vill bo, leva och arbeta i vår stad är givetvis positivt, men det tydliggör även den bostadsbrist som råder i kommunen idag. Varbergs Bostad har en nyckelroll i att Varberg ska kunna fortsätta att utvecklas och tittar ständigt på möjligheter för nyproduktion och förtätning. 

Tvååker ligger 15 km söder om Varberg i närheten av fina naturreservat, strövområden och vackra bokskogsområden med promenadstigar. Befolkningsmängden har ökat tre gånger sin storlek sedan 1960. Då bestod samhället av endast 891 invånare till skillnad mot dagens dryga 2 600. Om Göteborg hade haft samma utveckling skulle där bott 1,3 miljoner människor, istället för de 573 000 som bor där idag.

I samhället finns mycket bevarat från en svunnen tid. Bland annat har Tvååkersborna beslutat sig för att renovera Skrape-Finas backstuga i Dagsås den byggdes troligen i slutet av 1800-talet. Då bodde sex personer i den 9 kvm stora stugan med torvgolv. 

Varbergs Bostad har ansökt om planbesked för ändrad detaljplan för två av våra fastigheter på Medborgargatan och Samuels väg i Tvååker. I mars 2017 lämnade Byggnadsnämnden ett positivt planbesked för ändrad detaljplan. Det innebär att Byggnadsnämnden har givit i uppdrag åt förvaltningen att senast under första kvartalet 2019, påbörja arbetet med en ny detaljplan för området.

Ansökan om planbesked är planprocessens inledande skede. Ett positivt planbesked innebär inte någon garanti för att detaljplanen kommer att antas. Det avgörs först när alla delar i planprocessen gåtts igenom. Därefter påbörjar vårt arbete med bland annat planering, bygglov och upphandling av en byggentreprenör.

Eftersom vi befinner oss i ett tidigt skede kan vi i dagsläget inte säga om eller när en ny detaljplan kan komma att antas eller när projektet skulle kunna stå färdigt.

 

Start