Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Tyvärr gick det inte att logga in, vänligen kontrollera att du har angivit rätt användarnamn och lösenord.
Stäng meny

Senaste nytt på Västgötagatan!

På denna sida kommer vi fortlöpande att informera om nyproduktionen på Västgötagatan. Här kommer du att kunna följa hela processen fram till inflyttning via våra lägesrapporter. 

20180925
Nu är det bara några dagar kvar innan de nya hyresgästerna tar sina lägenheter i besittning. Några är på väg in i sin allra första egna hem. Den där härliga känslan att själv få bestämma och planera hur det ska se ut. Det finns säkert någon som flyttar från en annan lägenhet och nu känner för en nystart. Ja oavsett var hyresgästerna kommer från är det säkert en förväntan som sprider sig i kroppen inför inflyttningen.

Inne i husen ska allt vara klart inför inflyttningen. Utomhus är det vissa småsaker som är kvar att åtgärda. Den 29 september blir den stora flyttdagen.

Vi önskar de nya hyresgästerna välkomna och lycka till i sitt nya hem och vi hoppas att de ska trivas.

20180821
Bygget är sedan några veckor återigen igång efter en välförtjänt och för de flesta en solig och skön semester.

Alldeles innan alla gick på semester kunde lekplatserna i stort sett öppnas så alla barn och vuxna fick tillgång till dem, några besiktningsanmärkningar gjorde att viss utrustning inte kunde användas. Grillplatsen som gjordes iordning har inte kunnat användas efter att eldningsförbud utgick. Förhoppningsvis blir det många fina dagar framöver när grillplatsen kan användas, nu efter att förbudet hävts.

Grönytorna har haft det tufft att etablera sig. Det är mest ogräset som orkar titta fram. Men vår entreprenör säger att det ska rätta till sig.

Inne i lägenheterna är det mesta på plats, besiktningar görs och eventuella anmärkningar kommer att vara åtgärdade innan inflyttning.

Nu är det bara en och en halv månad innan inflyttning. De som fått lägenheter håller säkert som bäst på att rensa och packa sina tillhörigheter och ser fram emot att flytta in i en alldeles ny lägenhet.

20180611
I det hus vi kallar för Hus ett är rörläggaren redan klar med sitt arbete. Krokar och badrumsskåp är på plats. Fiber som ”blåses” in i husen ska bli gjort inom de närmaste dagarna.

Det sista förrådet håller på och sätts på plats. Och balkongräcken monteras. Man skulle rent av kunna tro att husen redan är klara, men det är ytterligare många saker som ska på plats innan inflyttningen kan ske.

Går du in på vår webb och kikar kan du se att det börjar se riktigt fint ut framför huset på hus två. Markarbetena har kommit långt och ett par bänkar är redan på plats.

Måndagen vecka 25 hoppas markentreprenören att kunna asfaltera gångarna runt de nya husen.

I den första delen av juli ska utemiljön besiktigas och efter det räknar vi med att kunna öppna upp lekplatserna.

20180516
Vi är fortsatt trygga med att husen är klara när de ska vara det.

Husen är nu färdigmålade, den gröna kulören vid entrépartierna stämmer fint ihop med den övriga miljön. Vi tycker att den ger ett välkomnande och fint intryck.

Inne i ett av husen är lägenhetsdörrarna på plats, balkongräckena håller på att monteras och kakelsättaren håller som bäst på att sätta kakel i badrummen. En hiss är på plats, dock är den inte inkopplade ännu. Det är ju fortfarande några månader innan den ska betjäna våra nya hyresgäster.

Vecka 22 monteras två av förråden och veckan efter kommer det sista förrådet på plats. Bottenplattan på det sista förrådet gjuts i dagarna.

Även markentreprenören känner sig trygg med att utemiljön ska vara klar, i alla fall på gården mellan husen. Kanske det återstår något på framsidan som inte är riktigt klart. Men i stort sett känns det lugnt.

20180424
Med utemiljön händer det mycket just nu. En av gårdarna är nästan klar, medan en annan bara har påbörjats. Gropar ska grävas för att träd ska kunna planteras. Det är bråda tider nu när värmen förhoppningsvis snart är på väg.

Någon av de första veckorna i juli räknar vi med att lekplatserna ska öppnas. Det tror vi barnen blir glada för, men även de vuxna som också får en plats att mötas på. Det kommer säkert att vara några ställen där vi tvingas skärma av så gräset säkert får etablera sig. Men i stort sett ska gårdarna vara redo att användas då.

Målningen utomhus startar så snart vädret är lite stabilt, det ska bara ta en vecka att måla ett hus om vädrets makter är på vår sida.
Det har även skett saker inomhus, två av husen är färdigmålade och förberedelsen för hissen är klar. Hissen planeras komma på plats onsdagen den 2 maj

20180410
Just nu rullar målningsarbetena på inne i husen. Och det förbereds för allehanda installationer.

Utemiljön runt och på lekplatserna beräknas vara klar till semestern. Det är mycket som ska förberedas innan lekutrustning och utemöbler kan komma på plats. Även de ytor som det ska planteras blommor och buskar på måste ställas iordning.

För det sista förrådet gjuts bottenplattan så snart inga stora maskiner behöver komma fram där längre. Alla som flyttar in i lägenheterna ska ju få ett förråd ute på gården.

Sista ansökningsdagen för de 48 lägenheterna har passerat. Du är kanske är en av dem som går i spänd förväntan för att få ett svar. Fick jag eller fick jag inte den lägenhet jag sökt?

20180327
De invändiga målningsarbetena på det första huset pågår för fullt. Vecka 11 startade de och efter fyra veckor ska de vara klara. Då tar målningsarbetet fart i hus två och så matar det på med fyraveckors intervaller.

Den utvändiga målningen får vänta tills det blir varmare, enligt tidplanen ska den börja först i början på juni men ändå vara klar under juni månad på alla husen. När det gäller målning utomhus är det dock alltid väder och vind som bestämmer.

Uthyrningen pågår som bäst och det är ett stort intresse för de 48 lägenheterna. Spännande att se om du som sökt får den lägenhet du önskat.

20180306
Ja, nu går det ordentligt framåt. Den 27 februari startade uthyrningen av de 48 lägenheterna. Intresseanmälan pågår till 6 april. Tolv av lägenheterna är destinerade till våra ungdomar. Passa på och påminn någon du känner om möjligheten att få en fin lägenhet att flytta till den 1 oktober.
Framåt går det på flera fronter. Nu är taken på plats på två av husen, gå in på vår hemsida och följ hur arbetet avancerar. På vår webb kan du även få en fin bild av hur husen kommer att se ut. Du kan även se de snygga och överskådliga planlösningar.
Arbetet med utemiljön har startat trots att snön gjorde comeback.

20180130
Bygget rullar på och tidplanen följs, det känns väldigt bra.

Har du vägarna förbi och ser de tre husen märker du att de är olika långt komna. Ett av husen, det som kommit längst, har fått in en hel del fönster och det är snart dags att lägga på taket. Det som kommit ”kortast” har precis börjat få väggarna på plats på våning ett. Det hus som kommit längst räknar vi med ska vara målat utvändigt vecka 9. Vecka 11 ska målaren enligt plan börja måla invändigt och redan vecka 16 är det dags för kakelsättare, golvläggare och andra inredningsarbeten.

Inte nog med att vi bygger husen, vi ska också göra fint på gårdarna och lekplatserna. En av gårdarna är tänkt att få en lekplats för de lite mindre barnen. En gård har vi tänkt ska anpassas för de lite större barnen och den tredje tänker vi oss ska tilltala de vuxna. Där planerar vi en boulebana, en grillplats samt en plats att sitta ner och koppla av på.

20180111
Nu går det att se hur stora husen ska bli eftersom alla bottenplattorna är gjutna. Alla rördragningar är på plats, det är ett ganska avancerat och precist arbete som ska utföras innan plattorna gjuts.

De första väggarna har rests i ett av husen och inom kort gjuts bjälklagen där. (Ett bjälklag är den bärande byggnadsdelen som avgränsar olika våningar i ett hus). Sedan kommer väggar och bjälklag att komma på plats och gjutning kommer att ske under de närmaste sex veckorna.
Du vet väl att du kan följa bygget på webben! Gå in på Vi bygger Nytt/Västgötagatan /Webbkamera. 

20171120
Nu är vi så långt på väg att schaktningsarbetena pågår för fullt och gjutningen av bottenplattan på det första huset beräknas börja under vecka 47. Därefter sker gjutning med någon veckas förskjutning.

Det är lite besvärligt för er som bor i området eftersom det är en inhägnad arbetsplats. På kvällarna däremot ska gång- och cykelbanan genom området vara öppen, det underlättar något för er. Vi hoppas ni respekterar att det är avstängt under dagtid.

Tung trafik kommer att köra på gång- och cykelbanan och vi vill inte att något ska hända.

Mark och grundarbeten pågår hela året. Det är först efter nyår husen ska börja resas.
Det är ett projekt som går snabbt fram. Inflyttningen är ju redan i oktober.

20171023

Nu har vi haft mötet i Folkets hus som du tillsammans med dina grannar var inbjuden till, kanske var du där, kanske inte. Men oavsett får du här en rapport om vad som avhandlades.

Det var vår förvaltningschef Hans-Emil Lundquist, tillsammans med vår projektledare Jan Malmgren och personal från JSB som ska bygga husen som informerade och svarade på frågor.

JSB berättade att de byggt många hus av den här typen och att det alltid är samma underleverantörer de använder sig av. Det känns tryggt tycker vi. Husen blir i två plan med åtta lägenheter på varje. Kulören blir ljus med några gröna partier vid entrén.

Det kommer att ske leveranser med tunga fordon in i området. Vid de tillfällena finns flaggvakter på plats. Vägen in diskuterades och det kom förslag på annan väg in i området från en hyresgäst. Vi ser på det förslaget.

I varje hus ska fyra ettor destineras till ungdomar mellan 18-25 år. Passa på att tipsa vänner och anhöriga om det. Man får inte vara äldre än 25 när man flyttar in, men självklart bo kvar efter 25.

Det ställdes några frågor om hur man kan komma att påverkas när det gäller soprum och tvättstugor. Soprummen kommer också att användas av de nya hyresgästerna, men naturligtvis får vi se över tömningsintervallen. Tvättstugorna ska inte påverkas. Det kommer att ingå tvättmaskin och torktumlare i de nya lägenheterna.

Referensgrupp
I samband med att husen byggs ser vi över lekplatser och utemiljön. Inför det arbetet önskade vi två från var gård som kan vara med och ge input och diskutera. Det var några som anmälde sig. Vi kommer att försöka att rapportera från referensgruppsmötena så även du som inte är med har koll.

Start