Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Tyvärr gick det inte att logga in, vänligen kontrollera att du har angivit rätt användarnamn och lösenord.
Stäng meny

Senaste nytt på Västra Sörse!

På denna sida kommer vi fortlöpande att informera om nyproduktionen på Västra Sörse. Här kommer du att kunna följa hela processen fram till inflyttning via våra lägesrapporter.

20181109
Trots att det bara är åtta månader sedan bottenplattan göts på det första huset har man kunnat se husen resta under många månader. Visst har husen varit täta sedan länge, men just nu håller det riktiga taken på att läggas.

Man kan lätt inbilla sig att det är själva resningen av husen som tar längst tid. Men så är det inte. All planering och invändigt arbete tar lång tid. Just nu är arbetet så långt på väg att parketten börjat läggas in. Plötsligt börjar lägenheterna få lite ”hemkänsla”. Ännu finare blir det när målaren sätter igång. Det blir ju parkett i hela lägenheten förutom innanför dörren där det läggs klinker, det blir både snyggt och praktiskt.

Utomhus pågår också arbeten. Marken runt det underjordiska parkeringsgaraget fylls just nu igen. Det material som används är jordmassorna som tidigare fraktats bort. Så mycket material som möjligt ska återanvändas, det är ett led i miljöarbetet runt Västra Sörse. Även den stora jordhögen som ligger i anslutning till arbetsplatsen försvinner inom en snar framtid.

20181001
Nu är det bara sju månader kvar innan de första inflyttningarna sker i Västra Sörse. Maj är kanske den härligaste månaden på året för många när ljuset och värmen kommer tillbaka, tänk att då också få flytta in i en ny lägenhet. Men innan dess är det mycket som ska ske. De två första husen är nästan klara exteriört, men inne är det mycket kvar. Just nu är det mest murarna och de som arbetar med ventilationen som jobbar i husen. Snart sätter målarna och golvläggarna igång.

Parallellt pågår uppförandet av fler hus, väggar och stommar till några av dem håller på att levereras och kommer på plats under åtta veckor.

Det är ett modernt hus som håller på att byggas bland annat innebär det att det blir elektroniska lås på lägenhetsdörrarna. Inga mer glömda nycklar att bekymra sig för. Men om det blir strömavbrott då kanske du undrar. Det är ingen fara. Låset hålls igång av ett batteri. När batteriet börjar ta slut larmas det.

20180820
Nu är bygget återigen igång efter en solig och för de flesta en skön och välförtjänt semester.

Hus 58 med 13 lägenheter har redan taket på plats och på hus 60 som innehåller 19 lägenheter kommer takstolarna på plats inom de närmaste dagarna. Håll utkik på webben kanske du har tur och kan följa när de sätts på plats. Provmurning har gjorts för att säkerställa att fogarnas kulör blir som tänkt. Det är många detaljer som ska tas hänsyn till för att helheten ska bli den önskade.

Bygget rullar på enligt tidplan. Besiktningar görs av en besiktningsman under hela byggtiden. Allt kontrolleras för att det ska bli så bra det bara kan. Ett hus ska stå i många år och klara väder och vind.

Samtliga lägenheter i de två husen, där inflyttningen är 1 maj 2019 är nu uthyrda. Hade du velat ha en av de lägenheterna? Håll utkik, livet förändras ibland och någon kanske måste säga återbud till sin lägenhet.

Är du intresserad av en lägenhet i någon av de andra husen? Gör en notering i din kalender!
Intresseanmälan för etapp 2 görs från 1 mars 2019 med inflyttning i januari 2020. Etapp 3 där sker intresseanmälan från 1 april 2019 och inflyttningen är 1 maj 2020. Etapp 4 där sker anmälan från 1 augusti 2019 och inflyttning 1 juli 2020.
För etapp 5 gäller anmälan 1 oktober 2019 och inflyttning 1 oktober 2020.
Och för etapp 6 den sista gäller anmälan 1 december 2019 och inflyttning 1 januari 2021.

20180614
Husen växer så det knakar. Om du följer bygget på webben kan du se att på bara några veckor har två av husen växt med en våning var. Det är spännande att följa ett bygge. Väggar som lyfts på plats med stora kranar och alla håltagningar som ska vara in i minsta detalj så precisa så att rör och ledningar ska hamna där det är tänkt. Det finns ingen plats för misstag. Takstolarna på ett av husen ska vara på plats innan semestern.

Vi som har möjlighet att redan nu få kika in i husen kan föreställa oss hur fint det blir. Ljusa och fina lägenheter med öppna ytor och fina balkonger att sitta ner och filosofera på.

Läget på husen och området inbjuder både till naturen, havet och staden. Nära till det som intresserar dig mest.

20180516
Husen på Västra Sörse fortsätter att växa. Tidplanen håller, uthyrningen pågår för fullt.
Den 15 maj var sista dagen att göra en intresseanmälan för lägenheterna som ingår i den första etappen. Spännande för dem som sökt att se om det kommer något erbjudande.

Husen 58 och 60 har båda tre våningar på plats redan nu. Hus 58 ett punkthus och hus 60, ett lamellhus. Lamellhus, eller smalhus, kallas i allmänhet de hus som till skillnad från punkthusen är smala och relativt långa. 85% av Sveriges bostadshus är lamellhus. Punkthusen är ofta högre. Förr var det vanligt att lamellhusen var utan hiss, men så är det inte idag, alla hus på mer än två våningar har hiss idag.

På husen 52 och 54 där garaget ska ingå är gjutningen av bottenplattan klar och arbetet med att gjuta väggarna pågår. Det har varit mycket sprängning för att kunna få plats med framtida garage.

Du vet väl att du kan kika på webben och se hur husen växer fram.

20180416
Nu går det att se formen på de första husen och även se hur de växer fram. Huset som ligger längst söderut utefter Köpstadsvägen har kommit längst. Bottenplattan är ju gjuten, de första väggarna är på plats och under de närmaste dagarna kommer det första bjälklaget att gjutas. Ett bjälklag är den bärande byggnadsdelen som avgränsar olika våningar i ett hus. Det andra huset utefter Södra vägen har också fått sin bottenplatta.

Uthyrningen har startat, inflyttningen blir 1 maj 2019. Långt fram kanske du tycker, men många vill kunna planera långt fram. Kanske ett hus ska säljas för ett bekvämare boende i lägenhet. Dessutom finns möjlighet att göra tillval i lägenheterna, men då måste vår entreprenör för att kunna beställa, veta ganska tidigt valet för lägenheten.

Kör förbi och kika, du ser bygget från Södra vägen, eller kolla på webbkameran så ser du hur husen växer fram.

20180320
Sulorna (ja det heter så) har gjutits för det första huset. Det hus som benämns Hus 58. Det är det hus som tillsammans med hus 60 ska stå inflyttningsklart i maj 2019. De hus som ligger längst söderut i området. En sula är helt enkelt en bottenplatta. På andra ställen pågår fortfarande sprängningsarbeten. De beräknas vara i stort sett klara om cirka tre veckor.

Att bygget har kommit så långt så gjutning pågår betyder inte att arkitekterna eller de andra entreprenörerna har slutfört sitt arbete. Nej, det pågår ständigt justeringar av dörrar, fönster och golvbrunnar till exempel. Justeringar behövs hela tiden. Kanske är det de som jobbar med ventilationen som behöver lite större utrymme eller så tycker brandingenjören att det ska vara andra mått på något. Ja så pågår förändringar hela tiden. Men vi är ändå i dagsläget trygga med att tidplanen håller så de som ska flytta in kan göra det i en av de vackraste månaderna på året.

20180219
Det kan tyckas att det inte händer så mycket på en byggarbetsplats i början. Men oj vad fel det kan vara. Det händer mycket. Just nu, förutom all sprängning som pågår, så har de första hisschakten gjutits. Alla arbeten går enligt tidplanen.

Alla jordmassor och sprängsten som forslas bort kommer tillbaka i sinom tid. Sprängstenen krossas och kommer tillbaka som fyllnadsmaterial och det gör även jordmassorna. Alla som bygger hus idag försöker tänka efter för att vara så miljövänliga det bara går och återanvända så mycket som möjligt.

De nya stolparna till belysningen vid parkeringen på Lektors- och Magistervägen är nu på plats.

20180108
I dagarna håller arbetsplatsen på att etableras, det vill säga de bodar och containrar bygget behöver för sitt arbete kommer på plats. Redan nu har arbetsplatsen hägnats in. Den provisoriska vägen in till bygget är borttagen så nu sker trafiken direkt in till arbetsplatsen från Södra vägen.

Sprängningsarbetena som ska se till att garage kan byggas under några av husen utefter Södra vägen startar i dagarna. När sprängningar sker kommer biltrafiken att påverkas i området detta kan ske ibland flera gånger under dagen. Sprängningsarbetena kommer att pågå en stor del av vintern/våren. Vi förstår att det ibland kan kännas jobbigt, men det är nödvändigt för att vi ska kunna få tillräckligt med parkeringar i området. 
Du vet väl att du kan följa bygget via webbkameran!
Gå in på vår hemsida under rubriken Vi bygger nytt/ Västra Sörse och klicka på webbkamera. Där kan du se vad som händer just nu.

20171128
Arbetet med parkeringarna är nu klar. Du som är intresserad av att hyra en parkering måste vara anmäld i fordonskön och söka lediga parkeringar via webben.
Rivningen av garagen startade vecka 48 och då vid områdeskontoret. Rivning av samtliga garage beräknas vara klar inom tre veckor.

Du kanske tycker att de belysningsstolpar som sätts upp ser gamla och tråkiga ut. Var bara lugn, nya stolpar är beställda och så snart de levereras kommer de gamla att bytas ut. Vi vill ju att det ska bli fint i området. 

Där parkeringarna är anlagda finns idag en del öppen jord. När våren kommer och vädret tillåter ska gräsfrön spridas. Det måste vara minst 5 plusgrader, även på natten, för att fröna ska gro. Annars ruttnar de bara. För att det ska bli extra fint i området och för att det ska hålla sig fint ska det istället för linjerade parkeringsrutor läggas gatsten. Det arbetet ska också utföras till våren.

20171101
Byggandet av de elva nya hus som ska uppföras på Västra Sörse har inte startat ännu men det pågår ändå en hel del aktiviteter. Det fotas och diskuteras och det betyder att det rör sig en del folk i området. Entreprenörerna diskuterar var saker ska placeras under byggtiden, var avspärrningarna ska vara för att allt ska fungera så bra som möjligt och för att de inte ska påverka dig som hyresgäst mer än nödvändigt.

Arbetet pågår för fullt med de nya parkeringarna samt belysningen utefter Lektors- och Magistervägen. Uthyrning av platserna kommer att ske via webben och det är vår uthyrning som kommer att ha hand om detta. Håll utkik på vår hemsida för information om när uthyrningen startar.

I januari är tanken att det ska genomföras marksprängningar för de husen där garagen ska ligga under mark. Mer information om det kommer när vi har en tidplan.
Det är kanske lite tidigt att tala om julen, men vi vill ändå berätta att då ska det vara julefrid. Inga arbeten kommer att pågå under juldagarna.

 

Start