Lägesinformation
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Senaste nytt på Västra Sörse!

 På denna sida kommer vi fortlöpande att informera om nyproduktionen på Västra Sörse. Här kommer du att kunna följa hela processen fram  till inflyttning via våra lägesrapporter.

20200402
Helt nyligen, närmare bestämt den 18 mars släpptes 36 nya lägenheter att söka på Västra Sörse. Inflyttning är beräknad till den 1 april 2021.

De som redan bor på Västra Sörse har nu möjlighet att få tillgång till en odlingslåda i växthuset. Erbjudandet har gått ut och de boende har fått anmäla intresse. Tio lådor handlar det om och först till kvarn är vad som gällt. Spännande att se resultatet fram i sommar. Blir säkert både blommor och tomater som samsas där.

Trots att vi alla drabbats mer eller mindre av det nya coronaviruset rullar arbetena på i rask takt. Det är stort som smått som färdigställs. Garaget beräknas vara klart i juni, bänk mellan hus 58-60 finns på plats i april, växthus nummer två får sitt glas monterat under vecka 12 och arbete med sandlådor och lekutrustning pågår för fullt.

Hus 56 står klart och städning genomförs under veckorna 11-13 i hus 48. I hus 46 sätts klinker i trapphuset.

Ja, det går undan nu.

20200113
Nu är 75 lägenheter inflyttade på Västra Sörse. I januari var det 43 lägenheter som togs i besittning. En härlig ”äntligen-känsla” spreds sig säkert hos dem som väntat och nu äntligen fick flytta in.

Om cirka två år, november 2021, ska hela området vara inflyttat och klart.

I hus 48 och 56 pågår arbetet med hissarna och i hus 46 läggs parkett. Tryggt att veta att tidplanen håller fint.

Redan nu ser det så trevligt ut när det på kvällarna lyser fint i fönstren.

Växthuset fick sin första officiella uppgift vid inflyttningen, att samla de nya grannarna och bjuda på fika och gemenskap. En uppgift det klarade galant. Det känns som ett hus att trivas i. Det blir ytterligare ett växthus mellan hus 54 och 56 och fler cykelförråd kommer.

Arbetet med utemiljön tar fart fram i vår, men klart blir det inte förrän alla hus är på plats.

Västra Sörse är ett område med många kvaliteter, närhet till hav, stad och grönområden, ett område att leva, bo och trivas i.

20191216
Om mindre än tre veckor flyttas det in i de 43 nya lägenheterna på Västra Sörse. 

I början på december var de nya hyresgästerna inbjudna till ett informationsmöte och då gavs även möjlighet att kika in i lägenheterna. Spännande såklart att för första gången se sin lägenhet på riktigt.

Växthuset ser trevligt ut där det står. Vid Halloween var det smyckat med pumpor och nu i juletid finns där granris, kulor och småtomtar. Än så länge är det lite kallt att vara i växthuset, men framemot våren ser vi fram emot att det ska användas och ge ökad trivsel och gemenskap i området.

I de hus där inflyttningen är 1 juni 2020, hus 56, 48 och 46 pågår just nu takarbeten, inne i husen jobbas det med väggar och rördragningar.

Till sommaren 2020 ska alla huskropparna vara på plats och då ska även garaget vara klart.

Men nu först ser vi fram emot Jul och Nyår och önskar alla det bästa.

20191119
Så här skrev jag i november för två år sedan:
Byggandet av de elva nya hus som ska uppföras på Västra Sörse har inte startat ännu men det pågår ändå en hel del aktiviteter. Det fotas och diskuteras och det betyder att det rör sig en del folk i området. Entreprenörerna diskuterar var saker ska placeras under byggtiden, var avspärrningarna ska vara för att allt ska fungera så bra som möjligt och för att de inte ska påverka dig som hyresgäst mer än nödvändigt.

Idag två år senare pågår intresseanmälan för de 29 lägenheter som ingår i etapp fem och som ska vara inflyttningsklara i november 2020.

I hus 52/54 där inflyttningen sker 1 januari 2020 pågår just nu slutstädning. I hus 50 monteras räcken i trapphuset. Slutbesiktningen kommer att göras den 29 november och då hoppas vi på få anmärkningar så när hyresgästerna flyttar in är allt tipp topp.

I husen som ska vara inflyttningsklara 1 juni 2020, hus 56, 48 och 46 pågår som bäst takarbeten.

De sista husen som står på tur att byggas, hus 34,44 och 32 där har schaktningsarbetena startat, men de husen ska inte stå klara förrän 2021.

Det första växthuset har fått sin inredning och lagom till Halloween pyntades det med pumpor. Nu ser vi fram emot att växthuset ska bli en välkommen och återkommande samlingsplats för våra hyresgäster i området.

20191015
Nu är det bara drygt två månader kvar tills du som ska flytta in i hus 50 på Köpstadsvägen och hus 52/54 utefter Södra vägen får dina nycklar. Spännande och lite pirr i magen kan vi tänka oss. Vår känsla är att de flesta som hittills flyttat in på Västra Sörse trivs mycket bra och uppskattar det centrala läget.

I hus 52/54 är inglasningen av balkongerna klara. Balkonger, som är inglasade vet vi är väldigt uppskattade av våra hyresgäster. Känslan av att kunna sitta ute, ta en kopp kaffe och kanske läsa en bok även om det regnar och blåser är härlig.

I hus 50 är trapphusen klara med lagda klinker och målade väggar.

I hus 56, med inflyttning 1 juni 2020 pågår murning medan det i hus 48 och 46, som även de har inflyttning 1 juni 2020 pågår takarbeten och bandtäckning av taken.

Rivningen av områdeskontoret pågår och ska vara klart under oktober. Tack vare att kontoret flyttas och byggnaden rivs kan vi bygga ytterligare två hus med lägenheter i Västra Sörse. Ett välbehövligt tillskott i Varberg.

20190916
Äntligen är inredningen på plats i det första växthuset. Hur det kommer att användas får tiden utvisa. Vi vill tillsammans med våra hyresgäster komma fram till ett bra arrangemang. Några kanske känner för att odla, andra kanske bara vill chilla. Oavsett vilket hoppas vi det blir trivsamt.

Nu har även arbetet med att riva områdeskontoret startat. Kontoret är nu flyttat till Håstens torg och där kommer vi att samla så många avdelningar som möjligt. Vi tror det kommer att ge en bra effekt att vi samlar våra styrkor på ett ställe.

Uthyrningen av lägenheterna i hus 40 och 42 utefter Södra vägen pågår och det finns möjlighet att anmäla intresse till och med 9 oktober. Uthyrningen har inletts trots att det bara är grundarbetena som kommit igång. Tidigt med uthyrning kanske du tycker, men det är många som vill ha lång framförhållning, kanske ett hus ska säljas.

Är det i hus 36 eller 38 utefter Köpstadsvägen du skulle vilja bo i så håll utkik runt den 5 november, då kommer de lägenheterna ut på webben för uthyrning.

20190819
Ja, då var semestrarna slut för de flesta av oss och arbetet har åter satts igång. På Västra Sörse har en del arbeten pågått hela semestern. Tanken har varit att de arbeten som pågått ska vara så tysta som möjligt så de inte stör alla semesterlediga.

Det ser väldigt trevligt ut vid de inflyttade husen. Vi kan konstatera att de som flyttat in har uppskattat närheten till havet och staden. Det är fler som cyklar än vad vi kunnat hoppas på och det känns väldigt bra.

Det första växthuset står klart men inredningen och odlingslådorna har tagit längre tid än planerat, men ska vara på plats inom kort.

I hus 52/54 håller parketten på att läggas och köken att monteras. Lägenheterna är uthyrda, men, som jag skrivit tidigare, önskar du en lägenhet där så håll utkik. Livet förändras och kanske någon som fått en lägenhet där har fått jobb på annan ort och måste hoppa av, då kanske det blir din tur.

Alla hus utom de tre sista, hus 34, 44 och 32 samt det befintliga områdeskontoret som ska rivas i mitten på september är påbörjade i någon mening.

Antalet lägenheter har glädjande nog ökat till 260 istället för de 224 som var planerade från början. Det har sin bakgrund i att områdeskontoret ska rivas och ersättas med ett nytt i området. Vi känner oss glada över att få möjlighet att bygga fler lägenheter. Behovet av bostäder är fortsatt stort och Västra Sörse ligger perfekt.

20190604
Mellan veckorna 28–31 pågår byggsemestern i Sverige. Den ligger vid den tiden av gammal hävd.  Hur det blir på Västra Sörse vet vi inte säkert ännu, troligen kommer en del arbeten att pågå även under den tiden. Det är beroende av hur tidplanen kan hållas. Vad vi däremot vet är att bygget rullar på, två hus är inflyttade och klara sedan en månad. Och finplaneringen av utemiljön pågår.

I hus 52/54 är arbetena inomhus i full gång. Målning pågår och parketten håller på att läggas. I hus 50 däremot, som ligger utefter Köpstadsvägen, håller väggarna inomhus på att sättas och till viss del muras. På hus 40/42 som ska stå inflyttningsklart först i september 2020 har hissgroparna redan gjutits.

Planeringen för att riva det befintliga områdeskontoret pågår. Områdeskontoret flyttas då till det gamla postkontoret på Håsten. Dit flyttar förövrigt den mesta av Varbergs Bostads verksamhet under en period. Om cirka sju år ska det nya kontoret på Sörse stå klart och då flyttar alla dit. Praktiskt att ha allt samlat under ett tak.

20190508
Nu har det skett. De första hyresgästerna har tagit sina lägenheter i besittning och det känns väldigt bra. Vi kommer säkert att få värdefull återkoppling, både när det gäller det som fungerar bra och det vi borde tänkt på. Allt kan alltid bli bättre.

Hus 46 som ska stå inflyttningsklart 1 juni 2020 har redan fått sin bottenplatta gjuten och på 56:an är väggarna på plats och takarbeten pågår. Och du har väl sett att de lägenheterna ligger ute för uthyrning och är möjliga att söka till och med den 15 maj.

Annars pågår färdigställandet av växthuset. Vi vill ju att det ska kunna användas nu när sommaren kommer.

På cykelförrådet kvarstår att sedumtaket ska läggas. Sedumtak används mycket i nyproduktion idag. Det blir vackert och det gröna kommer in på ett naturligt sätt. När man som hyresgäst ser ut genom fönstret ser man istället för takpannor blommor o grönt, det är fint.

20190408
Ja, så var vi då inne i den sista månaden före den stora dagen. Dagen då våra nya och eventuellt några gamla hyresgäster ska ta sin nya lägenhet på Västra Sörse i besittning.

Allt rullar på enligt plan och de kommande hyresgästerna är inbjudna till ett informationsmöte den 9 april. Vid det tillfället får de även möjlighet till en förhandskik.

Växthuset är på plats liksom cykelförråd och miljöhus. Cykelförråden ska få sedumtak. Det ser ut att bli väldigt trivsamt. Allt ska fungera när de nya hyresgästerna flyttar in.

De övriga husen växer också fram. På hus 50 utefter Köpstadsvägen är väggarna klara och taket håller på att monteras. Hus 48, och 56 har flera våningar på plats medan hus 46 har fått sin bottenplatta gjuten. Det innebär att hälften av de nya husen är klara eller har i alla fall påbörjats.

Det är spännande arbete när väggarna sätts på plats. Det gäller att den som sköter kranen vet vad han gör.

Elementen (ja, färdiggjutna väggar heter så) kommer färdiga från fabrik så det gäller att informationen som skickats till tillverkaren verkligen är rätt.

De 43 lägenheterna, som ska stå klara för inflyttning 1 januari 2020 håller just nu på att hyras ut och en hel del avtal är klara. Om du inte lyckas få någon lägenhet denna gång heller? Håll ut, det kommer fler lägenheter, vi bygger så det knakar.

20190304
Nu kan både du som följer husens framväxt på webben och du som promenerar förbi med jämna mellanrum se att hus 52/54, det andra huset utefter Södra vägen som ska stå inflyttningsklart 1 januari 2020, har fått sitt tak på plats. Plåtarbetena kvarstår, men huset är tätt och det är det viktigaste.

De första två husen som ska flyttas in i är i en lekmans ögon klara. Men det återstår många saker att göra, som inte syns utifrån. Till exempel ska husen provtryckas, besiktigas och anmärkningar ska åtgärdas så allt är i sin ordning när lägenheten tar emot sin hyresgäst.

I dagarna ska växthuset, som är placerat mellan de två färdiga husen resas. Då kan man börja uppleva områdets karaktär. Även cykelförråden ska komma på plats. Vi tror att det kommer att bli populärt att cykla eller gå dit man ska när man bor i Västra Sörse. Det är ju nära till både centrum och till havet.

Just nu pågår uthyrningen av de 43 lägenheter där inflyttningen är den 1 januari 2020.

Fick du inte den lägenhet du önskade i den första etappen, kanske du har turen nu.

20190204
Nu pågår de allra sista arbetena med målning i lägenheterna där inflyttningen är i maj.

I badrummen sätts vitt kakel på väggarna och grå klinker läggs på golven. Klinkern på golvet har samma kulör som klinkern innanför dörren i hallen, det binder ihop på ett fint sätt.

I köken färdigställs också de vita stänkskydden vid diskbänken. Kulören på skåpsluckorna och bänkskivorna beror på vilket val den som fått lägenheten gjort. De fina fönsterbänkarna i kalksten är också på plats.

Materialen i lägenheterna är i möjligaste mån naturmaterial. Vi vet att det lönar sig, naturmaterial håller och åldras på ett fint sätt.

I trapphusen är hissarbetena igång och snart är det dags att lägga klinker på golven.

Alla arbeten har kontinuerligt kvalitetssäkrats, men under mars och april sätter besiktningarna igång på allvar.

Utemiljön ska färdigställas i den mån det går med hänsyn till årstiden. Byggstaketen flyttas såklart och ytan för de kommande parkeringarna grusas för att i ett senare läge asfalteras och stenläggas.

Du som fått lägenhet kommer att bjudas in för att få se huset och lägenheterna innan det är dags att flytta in.

20190108
Under jul- och nyårshelgen har det varit ganska lugnt på bygget. En del arbeten har dock pågått för att säkerställa att tidplanen kan hållas. Vi känner oss dock trygga med att allt ska vara klart till den första inflyttningen i maj.

De som ska flytta in i maj börjar säkert nedräkningen kanske har de tänkt - nästa jul- och nyårshelg firar vi i vår nya lägenhet på Västra Sörse.

I hus 58, det röda som ligger utefter Köpstadsvägen, är målningsarbeten, parkettläggning och kakelsättningen i köken färdigt till och med våning fyra. Just nu färdigställs motsvarande arbeten på den översta våningen (takvåningen).

Hus 60 utefter Södra vägen, som ingår i den ljusa kulörgruppen här pågår målning på plan ett och två. Därefter är det dags för golvläggaren och kakelsättaren.

Någon gång under perioden januari och februari ska några nya parkeringar anläggas utefter Köpstadsvägen. I nuläget ska de användas av entreprenören, men i framtiden är de planerade för våra hyresgäster.

Du har väl uppmärksammat att vår webbkamera åter är igång? Vi hade problem under en tid, men som sagt nu kan du åter följa bygget via den.

20181210
Hus 52/54 med 27 lgh ska stå klar för inflyttning 1 januari 2020. Det är ett lamellhus som ligger utefter Södra vägen. Huset är längre än de övriga och har två entréer. Här är nu redan två plan resta.

Även hus 50, utefter Köpstadsvägen, med 16 lägenheter ska stå inflyttningsklart 1 januari. Där pågår just nu arbetet med bottenplattan. Det arbetet är, som tidigare nämnts i lägesrapporten en väldigt viktig del i ett bygge. Det gäller att alla rör hamnar exakt där det är tänkt.

Endast fyra månader efter att inflyttningen skett i de tidigare nämnda husen ska husen 48 och 56 med 33 lägenheter vara klara för inflyttning. Även här pågår arbetet med bottenplattan.

Har du vägarna förbi Västra Sörse, stanna till en stund och kika, det är ett fascinerande arbete som pågår. Det är många olika yrkesgrupper som samsas på en relativt liten yta och som måste samordna sina olika insatser. Tankarna flyr lätt till det intensiva och samstämmiga arbete som sker vid en myrstack.

Vid hus 58 och 60, som kommit längst och där inflyttningen inleds 1 maj 2019 pågår bland annat plåtarbeten. Men det som mest påtagligt visar att det bara är cirka fem månader kvar är att målning av väggar och tak samt kakelsättning pågår för fullt i lägenheterna på plan ett och två.

I anslutning till husen ska marken anläggas på ett trevligt sätt med buskar och andra växter. I slutet på området, vid hus 58 och 60 kommer ett växthus att byggas. Där hoppas vi att det ska utvecklas en trevlig samvaro mellan alla som bor i området. Det är planerat för ytterligare två växthus.

Som sagt, ta dig en promenad om du bor i närheten och kika på husen som växer fram.

20181109
Trots att det bara är åtta månader sedan bottenplattan göts på det första huset har man kunnat se husen resta under många månader. Visst har husen varit täta sedan länge, men just nu håller det riktiga taken på att läggas.

Man kan lätt inbilla sig att det är själva resningen av husen som tar längst tid. Men så är det inte. All planering och invändigt arbete tar lång tid. Just nu är arbetet så långt på väg att parketten börjat läggas in. Plötsligt börjar lägenheterna få lite ”hemkänsla”. Ännu finare blir det när målaren sätter igång. Det blir ju parkett i hela lägenheten förutom innanför dörren där det läggs klinker, det blir både snyggt och praktiskt.

Utomhus pågår också arbeten. Marken runt det underjordiska parkeringsgaraget fylls just nu igen. Det material som används är jordmassorna som tidigare fraktats bort. Så mycket material som möjligt ska återanvändas, det är ett led i miljöarbetet runt Västra Sörse. Även den stora jordhögen som ligger i anslutning till arbetsplatsen försvinner inom en snar framtid.

20181001
Nu är det bara sju månader kvar innan de första inflyttningarna sker i Västra Sörse. Maj är kanske den härligaste månaden på året för många när ljuset och värmen kommer tillbaka, tänk att då också få flytta in i en ny lägenhet. Men innan dess är det mycket som ska ske. De två första husen är nästan klara exteriört, men inne är det mycket kvar. Just nu är det mest murarna och de som arbetar med ventilationen som jobbar i husen. Snart sätter målarna och golvläggarna igång.

Parallellt pågår uppförandet av fler hus, väggar och stommar till några av dem håller på att levereras och kommer på plats under åtta veckor.

Det är ett modernt hus som håller på att byggas bland annat innebär det att det blir elektroniska lås på lägenhetsdörrarna. Inga mer glömda nycklar att bekymra sig för. Men om det blir strömavbrott då kanske du undrar. Det är ingen fara. Låset hålls igång av ett batteri. När batteriet börjar ta slut larmas det.

20180820
Nu är bygget återigen igång efter en solig och för de flesta en skön och välförtjänt semester.

Hus 58 med 13 lägenheter har redan taket på plats och på hus 60 som innehåller 19 lägenheter kommer takstolarna på plats inom de närmaste dagarna. Håll utkik på webben kanske du har tur och kan följa när de sätts på plats. Provmurning har gjorts för att säkerställa att fogarnas kulör blir som tänkt. Det är många detaljer som ska tas hänsyn till för att helheten ska bli den önskade.

Bygget rullar på enligt tidplan. Besiktningar görs av en besiktningsman under hela byggtiden. Allt kontrolleras för att det ska bli så bra det bara kan. Ett hus ska stå i många år och klara väder och vind.

Samtliga lägenheter i de två husen, där inflyttningen är 1 maj 2019 är nu uthyrda. Hade du velat ha en av de lägenheterna? Håll utkik, livet förändras ibland och någon kanske måste säga återbud till sin lägenhet.

Är du intresserad av en lägenhet i någon av de andra husen? Gör en notering i din kalender!
Intresseanmälan för etapp 2 görs från 1 mars 2019 med inflyttning i januari 2020. Etapp 3 där sker intresseanmälan från 1 april 2019 och inflyttningen är 1 maj 2020. Etapp 4 där sker anmälan från 1 augusti 2019 och inflyttning 1 juli 2020.
För etapp 5 gäller anmälan 1 oktober 2019 och inflyttning 1 oktober 2020.
Och för etapp 6 den sista gäller anmälan 1 december 2019 och inflyttning 1 januari 2021.

20180614
Husen växer så det knakar. Om du följer bygget på webben kan du se att på bara några veckor har två av husen växt med en våning var. Det är spännande att följa ett bygge. Väggar som lyfts på plats med stora kranar och alla håltagningar som ska vara in i minsta detalj så precisa så att rör och ledningar ska hamna där det är tänkt. Det finns ingen plats för misstag. Takstolarna på ett av husen ska vara på plats innan semestern.

Vi som har möjlighet att redan nu få kika in i husen kan föreställa oss hur fint det blir. Ljusa och fina lägenheter med öppna ytor och fina balkonger att sitta ner och filosofera på.

Läget på husen och området inbjuder både till naturen, havet och staden. Nära till det som intresserar dig mest.

20180516
Husen på Västra Sörse fortsätter att växa. Tidplanen håller, uthyrningen pågår för fullt.
Den 15 maj var sista dagen att göra en intresseanmälan för lägenheterna som ingår i den första etappen. Spännande för dem som sökt att se om det kommer något erbjudande.

Husen 58 och 60 har båda tre våningar på plats redan nu. Hus 58 ett punkthus och hus 60, ett lamellhus. Lamellhus, eller smalhus, kallas i allmänhet de hus som till skillnad från punkthusen är smala och relativt långa. 85% av Sveriges bostadshus är lamellhus. Punkthusen är ofta högre. Förr var det vanligt att lamellhusen var utan hiss, men så är det inte idag, alla hus på mer än två våningar har hiss idag.

På husen 52 och 54 där garaget ska ingå är gjutningen av bottenplattan klar och arbetet med att gjuta väggarna pågår. Det har varit mycket sprängning för att kunna få plats med framtida garage.

Du vet väl att du kan kika på webben och se hur husen växer fram.

20180416
Nu går det att se formen på de första husen och även se hur de växer fram. Huset som ligger längst söderut utefter Köpstadsvägen har kommit längst. Bottenplattan är ju gjuten, de första väggarna är på plats och under de närmaste dagarna kommer det första bjälklaget att gjutas. Ett bjälklag är den bärande byggnadsdelen som avgränsar olika våningar i ett hus. Det andra huset utefter Södra vägen har också fått sin bottenplatta.

Uthyrningen har startat, inflyttningen blir 1 maj 2019. Långt fram kanske du tycker, men många vill kunna planera långt fram. Kanske ett hus ska säljas för ett bekvämare boende i lägenhet. Dessutom finns möjlighet att göra tillval i lägenheterna, men då måste vår entreprenör för att kunna beställa, veta ganska tidigt valet för lägenheten.

Kör förbi och kika, du ser bygget från Södra vägen, eller kolla på webbkameran så ser du hur husen växer fram.

20180320
Sulorna (ja det heter så) har gjutits för det första huset. Det hus som benämns Hus 58. Det är det hus som tillsammans med hus 60 ska stå inflyttningsklart i maj 2019. De hus som ligger längst söderut i området. En sula är helt enkelt en bottenplatta. På andra ställen pågår fortfarande sprängningsarbeten. De beräknas vara i stort sett klara om cirka tre veckor.

Att bygget har kommit så långt så gjutning pågår betyder inte att arkitekterna eller de andra entreprenörerna har slutfört sitt arbete. Nej, det pågår ständigt justeringar av dörrar, fönster och golvbrunnar till exempel. Justeringar behövs hela tiden. Kanske är det de som jobbar med ventilationen som behöver lite större utrymme eller så tycker brandingenjören att det ska vara andra mått på något. Ja så pågår förändringar hela tiden. Men vi är ändå i dagsläget trygga med att tidplanen håller så de som ska flytta in kan göra det i en av de vackraste månaderna på året.

20180219
Det kan tyckas att det inte händer så mycket på en byggarbetsplats i början. Men oj vad fel det kan vara. Det händer mycket. Just nu, förutom all sprängning som pågår, så har de första hisschakten gjutits. Alla arbeten går enligt tidplanen.

Alla jordmassor och sprängsten som forslas bort kommer tillbaka i sinom tid. Sprängstenen krossas och kommer tillbaka som fyllnadsmaterial och det gör även jordmassorna. Alla som bygger hus idag försöker tänka efter för att vara så miljövänliga det bara går och återanvända så mycket som möjligt.

De nya stolparna till belysningen vid parkeringen på Lektors- och Magistervägen är nu på plats.

20180108
I dagarna håller arbetsplatsen på att etableras, det vill säga de bodar och containrar bygget behöver för sitt arbete kommer på plats. Redan nu har arbetsplatsen hägnats in. Den provisoriska vägen in till bygget är borttagen så nu sker trafiken direkt in till arbetsplatsen från Södra vägen.

Sprängningsarbetena som ska se till att garage kan byggas under några av husen utefter Södra vägen startar i dagarna. När sprängningar sker kommer biltrafiken att påverkas i området detta kan ske ibland flera gånger under dagen. Sprängningsarbetena kommer att pågå en stor del av vintern/våren. Vi förstår att det ibland kan kännas jobbigt, men det är nödvändigt för att vi ska kunna få tillräckligt med parkeringar i området. 
Du vet väl att du kan följa bygget via webbkameran!
Gå in på vår hemsida under rubriken Vi bygger nytt/ Västra Sörse och klicka på webbkamera. Där kan du se vad som händer just nu.

20171128
Arbetet med parkeringarna är nu klar. Du som är intresserad av att hyra en parkering måste vara anmäld i fordonskön och söka lediga parkeringar via webben.
Rivningen av garagen startade vecka 48 och då vid områdeskontoret. Rivning av samtliga garage beräknas vara klar inom tre veckor.

Du kanske tycker att de belysningsstolpar som sätts upp ser gamla och tråkiga ut. Var bara lugn, nya stolpar är beställda och så snart de levereras kommer de gamla att bytas ut. Vi vill ju att det ska bli fint i området. 

Där parkeringarna är anlagda finns idag en del öppen jord. När våren kommer och vädret tillåter ska gräsfrön spridas. Det måste vara minst 5 plusgrader, även på natten, för att fröna ska gro. Annars ruttnar de bara. För att det ska bli extra fint i området och för att det ska hålla sig fint ska det istället för linjerade parkeringsrutor läggas gatsten. Det arbetet ska också utföras till våren.

20171101
Byggandet av de elva nya hus som ska uppföras på Västra Sörse har inte startat ännu men det pågår ändå en hel del aktiviteter. Det fotas och diskuteras och det betyder att det rör sig en del folk i området. Entreprenörerna diskuterar var saker ska placeras under byggtiden, var avspärrningarna ska vara för att allt ska fungera så bra som möjligt och för att de inte ska påverka dig som hyresgäst mer än nödvändigt.

Arbetet pågår för fullt med de nya parkeringarna samt belysningen utefter Lektors- och Magistervägen. Uthyrning av platserna kommer att ske via webben och det är vår uthyrning som kommer att ha hand om detta. Håll utkik på vår hemsida för information om när uthyrningen startar.

I januari är tanken att det ska genomföras marksprängningar för de husen där garagen ska ligga under mark. Mer information om det kommer när vi har en tidplan.
Det är kanske lite tidigt att tala om julen, men vi vill ändå berätta att då ska det vara julefrid. Inga arbeten kommer att pågå under juldagarna.

 

Start