Biologisk mångfald - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Vi samarbetar med djur och natur för att rädda en biologisk mångfald

I vårt arbete för en hållbar samhällsutveckling står en levande natur i fokus. Ett arbete som bygger på ett samspel mellan oss människor, insekter, djur och natur.

Miljöfrågorna är i dag aktuellare än någonsin. Detta i takt med att klimat- och miljöhoten blir allt mer överhängande. En rapport från IPBES, FN:s expertpanel för biologisk mångfald, visar t ex att den biologiska mångfalden minskar i alarmerande takt, och att upp till en miljon arter nu hotas av utrotning, fler än någonsin tidigare i mänsklighetens historia. Därför gäller det för oss alla att ställa upp bakom FN:s globala miljömål. Alla insatser – stora som små – är sammantaget oerhört viktiga för vår gemensamma framtid.

Miljöarbetet står sedan länge i centrum för Varbergs Bostads verksamhet. Och vi utvecklar ständigt vårt sätt att arbeta för att kunna bidra ännu mer till en hållbar samhällsutveckling. Därför är det en självklarhet för Varbergs Bostad att göra så mycket som möjligt på lokal nivå för att slå vakt om och utveckla den mångfald vi har.

Vi bidrar till den biologiska mångfalden genom en rad miljösatsningar ute i våra bostadsområden. Exempelvis så anlägger vi bisamhällen med 100 000-tals bin och bygger insektshotell. Här på vår hemsida under rubriken ”Hållbarhet” kan du läsa mer om våra miljösatsningar.  

ETT GEMENSAMT ANSVAR
En livskraftig natur är en oerhört viktig del av våra liv. Vi är beroende av naturen och naturen av oss. Därför har vi alla ett gemensamt ansvar för att slå vakt om den biologiska mångfalden. Det är en typ av ansvar som kräver att ord hela tiden förvandlas till handling. Något som vi inom Varbergs Bostad målmedvetet tänker fortsätta göra.

Start