Frosta av frysen

I de flesta av Varbergs Bostads lägenheter finns kylskåp med automatiskt avfrostning. Frysen däremot, behöver frostas av manuellt. När isen i frysen blivit 5–6 millimeter tjock, är det dags att frosta av den. En bra temperatur att ha i frysen är -18 grader.

Gör så här:

Frosta av frysen
  • Detta behöver du:
  • En eller flera kastruller
  • Långpanna från ugnen
  • Handduk
  • En bit av en slang
Frosta av frysen

Stäng av strömmen till frysen.

Frosta av frysen

Plocka ut de infrusna varorna.

frosta av frysen

Placera långpannan på en handduk på golvet framför frysen. Dra fram den pip som leder ut smältvattnet. Dräneringshålet under kylplattan ska vara rent så att kondensvattnet kan försvinna. Slangen från hålet till kompressorn får inte vara "igensatt". Sätt dit en liten bit av en slang och blås för att kontrollera.

frosta av frysen

Ställ in kastruller med kokande vatten i frysen för att påskynda avfrostningen. Torka ur frysen ordentligt. Slå på strömmen och ställ tillbaka dina varor. Torka av frysen ordentligt på insidan innan du lägger tillbaka varorna igen.

Tips!
Passa på att frosta av frysen under vintern, så att du kan förvara varor kallt på balkongen.

Så enkelt gör du en felanmälan

Har du en droppande kran, ett trasigt eluttag eller något annat som inte fungerar hemma i din bostad? Gör en felanmälan på ”Mina Sidor”, så hjälper vi dig.

Så minskar du energiförbrukningen hemma

Vill du också stoppa energitjuvar och sänka elräkningen? Här har vi samlat enkla och effektiva energispartips i hemmets alla rum för dig som bor i lägenhet.