Frosta av frysen
I de flesta av Varbergs Bostads lägenheter finns kylskåp med automatiskt avfrostning. Frysen däremot, behöver frostas av manuellt. När isen i frysen blivit 5–6 millimeter tjock, är det dags att frosta av den. En bra temperatur att ha i frysen är -18 grader.
Gör så här:
- Detta behöver du:
- En eller flera kastruller
- Långpanna från ugnen
- Handduk
- En bit av en slang
Stäng av strömmen till frysen.
Plocka ut de infrusna varorna.
Placera långpannan på en handduk på golvet framför frysen. Dra fram den pip som leder ut smältvattnet. Dräneringshålet under kylplattan ska vara rent så att kondensvattnet kan försvinna. Slangen från hålet till kompressorn får inte vara "igensatt". Sätt dit en liten bit av en slang och blås för att kontrollera.
Ställ in kastruller med kokande vatten i frysen för att påskynda avfrostningen. Torka ur frysen ordentligt. Slå på strömmen och ställ tillbaka dina varor. Torka av frysen ordentligt på insidan innan du lägger tillbaka varorna igen.
Tips!
Passa på att frosta av frysen under vintern, så att du kan förvara varor kallt på balkongen.