Rengör spisfläkten

Det är helt naturligt att fett och smuts samlas i filtret som sitter i fläktkåpan ovanför din spis. Det är också viktigt att rengöra den både för att matos och fett ska försvinna och av brandsäkerhetsskäl. Det finns två sorters olika filter; ett silvergrått stålfilter och ett svart tygfilter. Nedan följer skötselråd för respektive filter.

Du behöver:

  • Diskborste
  • Diskmedel
  • Hushållspapper
Rengör för bättre vattenflöde

Stäng av självdrag eller fläktmotor. Lossa filterhållarens låsanordning genom att trycka in låset i framkanten.

Rengör fläkten

Ta loss filtret och håll upp det mot ljuset. Ser man inte igenom det, är det dags för rengöring. Stålfilter kan diskas direkt i diskmaskinen. Tygfiltret rengör du i diskhon genom att lägga det i kokvarmt vatten med diskmedel tills fett och smits har lösts upp. Använd sedan en diskborste för rengöringen.

Rengör fläkten

Tvätta därefter hållaren.

Låt filter och hållare torka ordentligt innan de sätts tillbaka. Montera sedan tillbaka filtret, tryck hållaren på plats och starta fläkten.

Tips!
Rengör filtret en gång varannan månad för bästa effekt.

Så enkelt gör du en felanmälan

Har du en droppande kran, ett trasigt eluttag eller något annat som inte fungerar hemma i din bostad? Gör en felanmälan på ”Mina Sidor”, så hjälper vi dig.

Så minskar du energiförbrukningen hemma

Vill du också stoppa energitjuvar och sänka elräkningen? Här har vi samlat enkla och effektiva energispartips i hemmets alla rum för dig som bor i lägenhet.