Hyra och betalning - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Hyra och betalning

Hyran ska enligt hyreslagen betalas senast sista vardagen i månaden före den månad som den avser. Hyresavin ska vara hyresgästen till handa senast den 20:e i månaden. Observera att man är skyldig att betala sin hyra oberoende av om man fått någon hyresavi eller inte.

Varbergs Bostad erbjuder olika alternativ för hyresinbetalningen som bankgiro, autogiro, via Kivra, e-faktura eller en kombination av e-faktura och autogiro.

Kostnader som ligger utanför hyran kommer på separat faktura. Det går bra att få kostnaden lagd på nästkommande hyresavi, efter överenskommelse. Tyvärr kan vi inte fakturera via autogiro eller e-faktura.

För att undvika betalningsanmärkningar, dröjsmålsränta eller inkassokostnader är det viktigt att hyran eller fakturan betalas i tid. Om man inte betalar hyran alls eller vid upprepade förseningar med inbetalningarna, kan man förlora sin hyresrätt och bli avhyst från sin bostad.

Varbergs Bostad har avtal med Preventia Finans som sköter kravverksamheten och de hyresgäster som inte betalt sin hyra på förfallodagen, riskerar inkassokrav som även inkluderar en inkassokostnad.
Om man av någon anledning inte kan betala sin hyra i tid, är det mycket viktigt att ta kontakt med Varbergs Bostad och förklara sin situation innan det går vidare till Preventia Finans. Efter att ärendet hamnat hos dem, sköter de alla kontakter gentemot hyresgästen gällande den uppkomna skulden.
Relaterade sidor

Bankgironummer

Vårt bg 595-0019 med OCR-nummer.

Start