Autogiro och e-faktura - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Autogiro och e-faktura

Har du upptäckt fördelen med autogiro och e-faktura?
Vi skickar ett meddelande till din bank på hur mycket du skall betala i hyra. Banken drar beloppet från ditt konto på förfallodagen och redovisar till oss vilket innebär att du kan tjäna räntedagar. Du slipper dessutom ordna med att hyran skall betalas när du reser bort. Har du pengar på ditt konto sköts överföringen automatiskt.

Anmälan autogiro
Du anmäler dig för autogiro genom att fylla i ett medgivandeformulär. Formuläret skriver du under antingen med e-legitimation, se information på formuläret, eller genom att skriva ut det och skicka till Varbergs Bostad. Pappersblanketten skall alltså inte skickas direkt till bankgirot. Därefter ser du till att det finns pengar på ditt konto på förfallodagen så sköter vi och banken resten.

Observera att du i fortsättningen endast kommer att få en hyresavi utskickad till dig om hyresbeloppet ändras. Denna avi skickas då ut som information och istället för beloppet står det makulerad på den.

E-faktura
E-fakturan liknar, och har samma information som, pappersfakturan men den kommer på elektronisk väg till kundens Internetbank istället för i brevlådan och du betalar genom att klicka på skärmen. Om du har valt att ansluta dig till autogiro presenteras hyresavin i Internetbanken men beloppet dras automatiskt.

Anmälan e-faktura
För att kunna få e-faktura måste du vara ansluten till en Internetbank där anmälan om e-faktura görs.

Det är inget krav på att den som har Internetbanksanslutningen, och därmed betalar räkningen, är densamma som den som står för kontraktet hos Varbergs Bostad. Man anger bara i sin e-fakturaanmälan i Internetbanken kundnumret på den man vill betala för.

Vill man ha autogiro med e-fakturapresentation anmäler man sig både till autogiro och e-faktura hos sin Internetbank.

E-faktura - enkelt och miljövänligt
E-fakturan gör det enklare att hantera privatekonomin. Dessutom förbrukas inget papper till fakturor eller kuvert och inte heller behövs några transporter. Allt sker elektroniskt.

När kommer första e-fakturan?
Om anmälan kommer in i god tid före nästa fakturautskick blir nästa faktura från Varbergs Bostad en e-faktura.

E-faktura - säker betalning
Fakturan presenteras och betalningen utförs inom Internetbanken, dvs en säker webbplats. Inga transaktioner görs ute på nätet - betalningen går via giro till mottagarens konto.

Start