Fixa de vanligaste felen själv - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Det finns mycket du själv kan göra för att förebygga att fel uppstår. Här får du några tips:

I badrummet

 • Golvbrunnen måste göras ren ibland. Ofta beror dålig lukt i badrummet på att den är igensatt av hår och annat. Ta bort gallret, häll ner rengöringsmedel tillsammans med varmt vatten och tvätta bort det som fastnat i brunnen. Skura ur brunnen invändigt samt undersidan av gallret.
 • Kontrollera silen och vattenlåset i handfatet innan du anmäler om stopp.
 • Använd inte kaustiksoda i avloppet. Tänk på att inte spola ner sanitära artiklar i toaletten!

I köket

 • Undvik att hälla ut kaffesump i slasken.
 • Matolja får inte hällas i avloppet!
 • Tvätta ur ugnen så snart den har blivit nedsmutsad. Har matrester bränts fast kan det krävas ett särskilt rengöringsmedel för ugnar. Det är ofta starka medel, så det är klokt att använda skyddshandskar.
 • Fettfiltret som sitter i fläkten kan i vissa fall med fördel rengöras i diskmaskin. Läs i bruksanvisningen och se om det är möjligt. Annars gör du rent filtret genom att diska det för hand med hett vatten och diskmedel. Tips! Lägg filtret i långpannan med hett vatten och diskmedel över natten, spola sedan ur ordentligt.
 • Frosta av frysen regelbundet. Tjocka lager is ger dig dyra elräkningar. Isen ska tinas bort vid avfrostningen, aldrig hackas bort! Genom att ställa in kastruller med hett vatten kan man påskynda avfrostningen. Torka ur frysen ordentligt efteråt då kvarvarande fukt påskyndar isbildning. OBS! Använd aldrig hårtork, värmefläkt eller någon annan elektrisk utrustning när du skall frosta av frysen.

Elektricitet

 • En trasig säkring/ propp är oftast skälet till att strömmen inte fungerar. Om strömmen går bör du kontrollera säkringsskåpet i din lägenhet. Du ser att en säkring är trasig på att en liten metallbit fallit ned i "fönstret" i säkringens framsida. Skruva ur den trasiga och sätt i en ny med samma beteckning. Säkringar kan du köpa i närmaste livsmedelsaffär.
 • Går säkringen sönder direkt igen bör du kontrollera om det kan vara fel på någon elektrisk utrustning i din lägenhet. Är lägenheten utrustad med automatsäkringar behöver du bara återställa den säkring som löst ut. Kontrollera att kontakten till takbelysningen är rätt inkopplad, om det finns tre hål kan den vara felvänd.
 • Kontrollera glödlampor samt lysrör och byt alltid både lysrör och glimtändare samtidigt.
 • Är säkringarna i ditt säkringsskåp hela och strömmen fortfarande är borta, kan felet bero på att en huvudsäkring har gått sönder. Anmäl då felet, om det inträffar under dagtid, till oss på Varbergs Bostad. Om felet uppstår under kvällstid eller under helgen kontaktar du vår jour på telefon 0340 – 12 412.

Lås

 • Smörj själv tröga balkongdörrlås och spanjoletter med 5:56, symaskinsolja eller liknande.
Start