Tillval - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Tillval, när det är dags att förnya din lägenhet

Som hyresgäst hos oss på Varbergs Bostad är en av fördelarna att underhållet av din lägenhet ingår i hyran. Allt från tapetsering, byte av plastmatta och slipning av parkettgolv ingår i din hyra enligt en fastställd tidsplan.

Varje lägenhet utgår från en specifik underhållsplan, för att på bästa sätt garantera standarden i lägenheten. Tidsintervallet varierar beroende på vilken typ av arbete det gäller, bland annat gäller 13 år för målning och tapetsering samt 17 år för golvarbeten. Detta underhållssystem kallas för HLU (hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll).

Fördelarna med detta system är flera. För det första bestämmer du själv när du vill få underhållet utfört. Om du väljer att få arbetet utfört i förtid (t.ex. om du vill få väggarna omtapetserade innan de 13 åren har gått), får du dock betala en tidigareläggningskostnad. Väljer du däremot att, tvärtom, avvakta med att beställa underhållet (t.ex. om du väntar mer än 13 år med att få väggarna målade) får du en hyresrabatt – bra va? På så vis har du möjlighet att själv avgöra vad som ska göras när.

Om du vill veta mer om hur det fungerar med underhåll av din lägenhet, är du varmt välkommen att ringa oss på Tillval, telnr. 0340 69 75 00, eller besöka oss på besökskontoret. Varmt välkommen!

Start