Nu ska vi samla in textilier igen!

Den 12 februari 2020 börjar vi samla in textilier i nära anslutning till våra fastigheter. Först ut är Håsten och Sörsedammen. Målet är att nå ut i alla våra bostadsområden.

Textilinsamling är något som vi kan bli mycket bättre på i Sverige. Vi på Varbergs Bostad gjorde några insatser tidigare i samband med att vi hade våra egna miljöstationer. Nu gör vi en nystart, tillsammans med Human Bridge, på en fastighetsnära textilinsamling, som kommer att bli mer tillgängligt och nära våra hyresgäster.

Att samla in textilier är viktigt ur miljösynpunkt. Dels minskar det mängden hushållssopor, som går till förbränning, men framförallt bidrar det till att gamla kläder och andra textilmaterial får en chans att användas på nytt i Second hand eller som bistånd. Textilierna kan också återvinnas till ny råvara för klädindustrin eller annan fiberindustri.

Vi tar emot både hela och trasiga begagnade kläder, plagg, underkläder, sängkläder, handdukar och hushållstextilier. Endast hela skor (om möjligt i par och hopknutna) hattar, filtar, handväskor, bälten, accessoarer.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter