Bästa grannar

De är ”Bästa grannarna 2020”

I dag - på Alla hjärtans dag - säger vi stort grattis till Lena och Pelle, som Varbergs Bostads jury har utsett till ”Bästa Grannarna 2020”.

Paret nominerades av Amelie Alvarsson, som uppskattar den värme, vänlighet, omtanke och glädje hon mött hos sina grannar.

- Så här ska grannar vara mot varandra, säger Amelie.

Under de nio månader Amelie bott i sin lägenhet på Skånegatan har hon lärt känna Lena och Pelle Persson, som ett par sällsynt omtänksamma grannar. Hon och hennes son upplever både glädje och trygghet i att ha dem i sin närhet. Amelies uppskattande formuleringar var avgörande för juryn, som hade ett mycket svårt arbete att välja en vinnare bland alla nominerade.

- Det är så roligt att få den här utmärkelsen. Vi blev helt chockade. En väldigt stor överraskning, sade en glad Lena och hennes Pelle instämde.

- Det konstiga är att vi inte tycker att vi gjort något speciellt, utan uppfört oss som vanligt. Men vi är så glada att det varit uppskattat. Himla sött av Amelie att nominera oss. Tack så väldigt mycket.

Varbergs Bostads Christian Westerling uppvaktade med blommor och ett fint diplom, förutom ett presentkort till en restaurang, där den hedersamma utmärkelsen kan firas vid lämpligt tillfälle.

Bara en, eller i det här fallet ett par grannar, kan utses till ”Bästa grannen”, men alla ni andra som fanns med bland de nominerade kan verkligen sträcka på sig lite extra. T ex Florin Berar, Eva-Lena Johnsson, Maria Söderlund och Birgit Pietikäinen, som tillsammans med många fler föreslagits till den fina titeln. Ni är alla riktigt goda grannar och det som förenar och utmärker er kan sammanfattas i ett enda ord: empati. Vi på Varbergs Bostad är både stolta och glada över att ha så många, härliga hyresgäster!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter