Jubel när första barnen flyttade in på Håstensgården

Efter två år i provisoriska lokaler blev det så dags för den första barngruppen att flytta in i nybyggda Håstensgårdens förskola.

Det blev stort jubel och härlig stämning när Varbergs Bostads älskade maskot Bivar var med och tog emot de första gästerna. Man brukar ju tala om att släppa ut någon på grönbete och det här morgonen blev det sannerligen likt ett av vårens roliga ”kosläpp”. Fast här var det 3-6-åriga barn som under skratt och skrik hoppade och sprang av lekfull glädje.

-Barnen var spänt nyfikna och sedan väldigt glada och gulliga, säger rektorn Anna Lena Åkerström.

Det var en grupp med 25 barn som blev först med att inta förskolan. Nu ska inflyttningen ske i etapper och totalt 140 barn ska tillbringa dagarna i de nya lokalerna.

-Vi väntar med att hålla invigningen tills alla barnen är här. I maj bjuder vi in föräldrarna så att vi alla kan fira tillsammans.

Den första dagen var det Bivar som var den stora favoriten bland barnen. De träffades senast i höstas när NCC, Varbergs Bostad och skolans pedagoger visade barnen hur man bygger insektshotell.

-Det var kärlek i återseende, säger Varbergs Bostads Christian Westerling, som överräckte gympaväskor och vattenflaskor till barnen.

Det är Varbergs Bostad som beställt den nya förskolan och NCC som byggt.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter