Nya Brunnsberg - 200 anledningar att bo nära naturen

I augusti togs det första spadtaget och nu vid juletid kan man se det första huset så smått ta form i vårt senaste, stora nyproduktionsprojekt – Nya Brunnsberg.

– Bygget går jättebra och man kan redan ana hur fint det kommer att bli, säger Varbergs Bostads projektledare Kjell Iseborn.
Totalt handlar det om 200 hyresrätter i 14 hus med 3 – 5 våningar, som uppförs längs med Gödestadsvägen. Husen blir klara i tre etapper och inflyttning i den första etappen beräknas till våren 2022.

FÖRSTA ETAPPEN
Byggentreprenören Serneke är nu i full gång med den första etappen, ett femvåningshus närmast den nya förskolan Bumerangen:
– Vecka 44 göts bottenplattorna till de första husen, 13 och 14, och vecka 48 var det dags för montage av stommen som består av prefabricerade väggar och bjälklag, säger platschefen Stefan Larsson.
Huskropparna till husen 13 och 14 beräknas vara färdigmonterade i slutet av februari

ETAPP TVÅ PÅ GÅNG
– Samtidigt håller vi på med grundläggning och gjutning av bottenplattor till hus 9, 10, 11 och 12. Arbetet går mycket bra och helt enligt tidsplanen. Vi är också redan igång med markarbeten för vatten och avlopp till etapp två.

TRE FÄRGTONER
Under nästa år kommer man kunna se hur byggnaderna växer ytterligare och tar plats i det natursköna, familjevänliga och populära bostadsområdet. Fasaderna, som färgsatts i tre toner harmonierar fint med den befintliga bebyggelsen. De 200 nya lägenheterna på rymliga ett till fyra rum och kök, 32 till 83 kvm, har samtliga öppen planlösning och låg energiförbrukning. Alla har balkong eller egen uteplats.

NYA MÖTESPLATSER
Utemiljön i området kommer att förändras genom att det skapas nya mötesplatser, som alla på Brunnsberg kommer att ha glädje av. Redan färdigbyggt, alldeles intill byggarbetsplatsen, finns ett parkeringshus med 180 platser, där en del av platserna är reserverade för boende i de nya fastigheterna. Annars är det bara någon kilometer till havet eller stan. Lagom för en promenad eller cykeltur.

AKTUELLA NYHETER DIREKT I MAILEN
www.nyabrunnsberg.se Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om projektet och anmäla dig till nyhetsbrev om Nya Brunnsberg. Inom kort kommer du även kunna ta del av planlösningar och fler bilder på husen och lägenheterna.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter