Teater i trädgården mitt i vintern

Det blev en annorlunda eftermiddag denna vintriga tisdag i Apelvikshöjds trädgård. Två skådespelare från Teater Halland underhöll med en föreställning som belönades med glada skratt och värmande applåder.

I trädgården hade en mycket enkel scen ställts upp och den coronaglesa publiken satt i medhavda trädgårdsstolar med tjocka jackor, mössor och filtar runt benen. De båda skådespelarna Veronica Dahlström och Anna-Carin Henricsson bjöd på sång, musik och härligt rolig dialog, om livet i en trädgård med anspelning på den rådande pandemin och vår längtan till en normal vardag.

- Det var jättebra, riktigt roligt. Och väldigt fin sång, tyckte Annie Larsen, som berättade att en av hennes grannar kläckt idéen att beställa föreställningen.

- Ja, hon tyckte att vi borde hitta på något i dessa trista tider. Och teatern var med på noterna. Det var ju viktigt att vi kunde göra föreställningen coronasäker och det tycker jag att vi lyckades med.

HÖGST ÅTTA I PUBLIKEN
Föreställningen ”Vad väntar vi på” ingår i en rad föreställningar som Teater Halland alldeles gratis erbjuder allmänheten att boka under perioden 8 – 19 februari när själva teaterverksamheten ligger nere. Allt med förbehållet att publiken bara består av åtta personer.

Och Anna-Carin Henricsson var nöjd efter framträdandet i trädgården:

- Jättetrevligt. Så skönt att få komma ut och möta vår publik. Den här satsningen har verkligen gått hem. Vi är fem grupper om två i varje som ger 4 – 6 föreställningar under den här perioden. Allt är fulltecknat och det är vi väldigt tacksamma för.

KALLT MINNE FÖR LIVET
För publiken i trädgården blev det ett annorlunda och lite kylslaget minne för livet.

- Vilken fantastiskt trevlig eftermiddag vi fick tillsammans med skådespelarna mitt i vintern. Vi har annars haft mycket roligt i vår trädgård innan pandemin slog till, berättar Annie Larsen.

- Det är ju naturligtvis huvudsakligen under sommarhalvåret, som vi träffats här. Vi har grillat och haft trevliga sammankomster, men det är nog inte många som vet att trädgården är till för alla, inte bara för oss som bor här. Alla är välkomna! Passa på nu så snart det blir vår. Här är så fint även om det inte bjuds på teater.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter