"Västra Sörse är perfekt för oss!"

I mitten av mars var det visning av de 36 lägenheterna i den sjätte etappen av Varbergs Bostads prisbelönta bostadsprojekt Västra Sörse.

- Vi är så glada och tacksamma. Lägenheten här på Västra Sörse är helt perfekt för oss, säger Frida Ahlberg, när hon fick se sin nya bostad för första gången tillsammans med fästmannen George Sellick.

George arbetar i Halmstad och Frida studerar i Göteborg. Vad finns nästan mitt emellan? Jo, Varberg! Lika lång resväg för båda.
- Ja, det är fantastiskt. Det är jätteroligt att det löst sig så bra för oss. Läget är ju perfekt. Lätt att ta sig både till Göteborg för mig och till Halmstad för George, där han arbetar på Internationella Engelska skolan, säger Frida och pustar ut efter den omtumlande visningen av parets nya bostad, som är en trea på 70 kvm.
- Det är ju så stort, fina ytor, rymligt och högt i tak. Vi är två långa människor så det uppskattar vi.

TÄNKT PÅ ALLT
- Jättefina vitvaror i köket. Det verkar som om Varbergs Bostad tänkt på allt. Här finns allt man behöver. Och gott om skåp och förvaringsutrymmen. Sovrummet är jätterymligt där vi får plats både med vår säng och kanske en byrå och något annat.
- George blev mycket förtjust i balkongen där han tänker sig sitta och koppla av med en bok. Bestämt kan vi skymta havet därifrån också! Ja, allt är bara jättefint. Sån tur vi haft!

VÄXTHUS OCH SURFING
Förutom utrymmena och utrustningen i lägenheten är speciellt Frida glad över och nyfiken på vad hon ska kunna hitta på i växthuset intill fastigheten där de bor.
- Jag har ju en trädgårdsutbildning från gymnasiet så det blir ju roligt att få utlopp för mina kunskaper på något sätt.

Att bo alldeles intill havet är också uppskattat av paret och närheten till Apelviken är extra lyckat för Fridas skull.
- Jag ska sommarjobba på restaurangen där, så jag får ju väldigt nära till jobbet under sommaren.

Och George ser ännu en fördel med närheten till havet:
- Jag har vindsurfat en del och här vill jag absolut pröva på att vågsurfa också. Det ska bli spännande!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter