Västra Sörse - lite som en semesterkänsla!

Annika Bengtsson med sonen Fabian är nyinflyttade på Västra Sörse:
- Som att bo på hotell. Lite semesterterkänsla, sa de till varandra första kvällen.

Den 30 och 31:a mars var det dags för inflyttning i etapp sex av sju till Varbergs Bostads prisbelönade byggprojekt Västra Sörse. Med gott humör, på bestämda tider och med säkert coronaavstånd fick de 36 lägenheterna sina nya hyresgäster.

Bland alla nyinflyttade fanns Annika med sonen Fabian, 12. När de skulle flytta från Läjet, där Fabian växt upp, var han inte så sugen på att lämna sin födelseort. Det var lite bekymmersamt för Annika, som funderade på hur hon skulle sälja in Västra Sörse, där hon erbjudits en nybyggd lägenhet.

FINA HUS
Men Annika kom ihåg att Fabian vid tillfällen när de kört förbi det pågående bygget entusiastiskt utbrast:
- Titta så fina hus!

Så när de vid ett senare tillfälle passerade det nästan färdiga byggprojektet pekade hon på en balkong och sa:

Vad skulle du säga om att bo där?
- Skojar du, svarade Fabian och så var den saken klar.

Nu har de flyttat in i en ljus och rymlig trea på andra våningen med hjälp av olika familjemedlemmar med Fabians morfar Bernt i spetsen.

SOVIT GOTT
- Det gick jättebra och allt känns fint. Vi har lite att jobba på fortfarande, men sängarna kom på plats och vi har sovit gott första natten, säger Annika, som är jättenöjd med sin nya lägenhet och bland mycket annat ser fram emot att få odla i växthuset intill.
- Jag hade en trädgård tidigare så nog vill jag odla något. Dessutom är det ju lockande med att man kan ha fest i växthuset så småningom.

För mor och son gick det snabbt att komma på plats och att ta in allt nytt och tekniskt fiffigt. Först av allt lärde Annika sig att öppna postfacket.
- Det är mycket teknik, men det gillar Fabian.

Varberg är redan hemmaplan för Annika och Fabian och läget på Västra Sörse betyder att de lätt kan ha kontakt med familj och släktingar. Annikas syster bor t ex alldeles intill. Så de känner sig redan som hemma – och som ett plus en liten och spännande semesterkänsla!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter