Sista visningen på Västra Sörse – allt kändes helt rätt för Amanda och André

Förra veckan var det visning av lägenheterna i det sista färdigbyggda huset på Västra Sörse:
- Bara att gå in i hallen och att genom fönstret se hela fästningen och havet... Oj, det var helt rätt, säger André Åsare, som snart flyttar in tillsammans med sambon, Amanda.

Hyresgästerna i de 44 lägenheterna i hus nr 32, det sista av de 13 husen i Varbergs Bostads största byggprojekt i modern tid, Västra Sörse – kunde för första gången ta sina lägenheter i besittning. Nu var det hög tid att kontrollera i detalj och att planera inför inflyttningen sista veckan i maj. Det var både roligt och spännande, tyckte André och Amanda, två av hyresgästerna som fick två timmar på sig i sin nya lägenhet.
- Det här är vårt första egna hem tillsammans så det är ju lite speciellt, säger André, som bara har gott att säga om deras nya bostad.

VÄLDIGT NÖJDA
- Vi har letat efter en lägenhet i Varberg och fick till slut erbjudande om en tvåa på 56 kvadratmeter på Västra Sörse. Nu när vi sett lägenheten i verkligheten är vi väldigt nöjda. Vi önskade att få komma upp lite och från vår balkong på fjärde våningen har vi en fantastisk utsikt över fästningen och havet.

- Det här är toppenbra på alla sätt. Jättefin planlösning och med allt man kan behöva i köket till exempel. Och nu har vi tagit mått och planerat. Det gäller ju att vi får plats med alla möbler och andra saker.

PERFEKT LÄGE
André är uppväxt i Varberg och ser ingen anledning att flytta härifrån. Amanda flyttade hit med sin familj för flera år sedan, så båda känner till staden väl.
- Läget är perfekt för mig som arbetar i restaurangen på campingen i Apelviken, men också för Amanda som ska börja jobba i Falkenberg. Lätt att ta sig till tåget härifrån. Och att det är nära till både skog och hav gillar vi båda.

- Ja, det här var verkligen väldigt roligt och trevligt!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter