Byggstart för 80 lägenheter och lokaler på Kattegattsvägen!

Varbergs Bostad är inne i en stark utvecklingsfas där uppdraget, att hjälpa till att bostadsförsörja Varberg, står i centrum. Bolaget har under en längre tid arbetat med att utveckla Sörse till en ännu attraktivare stadsdel för både dagens och kommande generationer. De senaste årens förnyelse och förtätning av Sörse har resulterat i drygt 300 nya hem på Mentorsvägen och på Västra Sörse – vår största nyproduktion i modern tid.

Våra framtidsplaner för Sörse börjar nu ta form och idag var det dags att ta nästa steg i stadsdelsutvecklingen – nämligen första spadtaget för 80 nya lägenheter och lokaler för hela Varbergs Bostads verksamhet på Kattegattsvägen.

Varbergs Bostads styrelseordförande Stefan Stenberg, viceordförande Katarina Eiderbrant och VD Ulf Hofstedt, samt Skanskas regionchef Eva Torberger, distriktschef Anna Källström och projektchef Marinda Törnlycke var på plats idag vid det första spadtaget.

- Det känns fantastiskt bra att kunna sätta igång ytterligare ett betydelsefullt nybyggnadsprojekt. Genom att fortsätta utveckla Sörse kan vi erbjuda ännu fler Varbergsbor ett bra boende på ett av Varbergs bästa lägen, säger Ulf Hofstedt.

Lägenheterna, som ska byggas i hörnet av Kattegattsvägen och Mentorsvägen, beräknas vara inflyttningsklara redan våren 2024. Husen byggs av byggentreprenören Skanska Sverige och har ritats av arkitektfirman Fredblad arkitekter.

- Vi på Skanska är jättestolta över att tillsammans med Varbergs Bostad få bygga detta fantastiskt fina projekt och bidra till framtidens Varberg, säger Anna Källström, distriktschef på Skanska.

Med Kattegattsvägen skapas ett kvarter som både smälter in och sticker ut med nya utemiljöer, bostäder och arbetsplatser.

Förutom Kattegattsvägen har Varbergs Bostad totalt närmare 1 500 lägenheter planerade de närmaste åren runt om i Varberg.

- Vi är kanske det allmännyttiga bostadsbolag i Sverige som investerar mest i bostadsproduktion i förhållande till vår storlek, säger Ulf Hofstedt.

Läs mer om Kattegattsvägen på www.kattegattsvägen.se Länk till annan webbplats..

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter