En efterlängtad jultallrik!

Jultallriken som serverades i fredags på Håstens Terrasser var efterlängtad.

- Stort tack till Liselott, hon är fantastisk, sa Elsie Mårtensson, som på bilden serveras av julbordsvärdinnan.

Under pandemitiden har möjligheterna att samlas och umgås i en lite större grupp på trygghetsboendet Håstens Terrasser naturligtvis varit mycket begränsade.

- Men nu till jul kändes det som om vi ändå och med hänsyn till varandra skulle kunna äta en bit tillsammans och ha lite trevligt som vi alltid brukar ha här på Håsten. Och så var det ju ett perfekt tillfälle att säga God jul och Gott nytt år till varandra, säger Liselott Pettersson, Varbergs Bostads trygghetsvärdinna.

Initiativet möttes med stor entusiasm. Alla var glada och tacksamma för att kunna träffas igen och stämningen var glad och förväntansfull under julmåltiden, som innehöll det mesta som hör ett läckert julbord till.

- Ja, det var mycket gott. Hon lagar så god mat vår värdinna, säger Elsie Mårtensson. Det var Ris a la Malta, köttbullar, sill, ja – allt vad man kan önska sig. Och bakat bröd hade hon också gjort!

Elsie har haft en liknande anställning som Liselotts under sitt yrkesverksamma liv, så hon vet verkligen vad hon talar om.

- Jag känner att jag kan säga detta för alla här när jag berömmer Liselott. Hon betyder så mycket för oss här. Hon är alltid glad, positiv och hjälpsam.

Nu ser Elsie närmast fram mot att få träffa sin dotter, som arbetar i Abu Dhabi, men kommer hem med sina barn till julen. Och Liselott Pettersson är själv nöjd och glad att julbordet gick att genomföra:

- Nu hoppas jag bara att vi ska kunna ha flera sammankomster nästa år. Allt hänger ju på pandemin.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter