Nu laddar vi för mera snö!

Nu laddar vi för mera snö!

Ordentligt rustad för kampen mot snön – Mark- och Trädgårdsavdelningens Susanne Haknert var en i det duktiga gänget som gjorde ett kanonjobb när snön nyligen slog till i stan.

Just snöröjning hör till Mark- och Trädgårdsavdelningens viktigaste uppgifter vid den här tiden på året. Och fastighetsskötarnas insatser nyligen fick högt betyg. Detta hade också det goda med sig att gänget kunde få erfarenheter och dra slutsatser inför nästa gång snöflingorna faller.

- Det var ju första gången vi körde med våra maskiner den här säsongen, så lite ovant kändes det. Det var extra besvärligt eftersom snön avtog och kom igen med kraft under flera dagar, så vi hade det riktigt slitsamt. Men jag är mycket stolt över våra medarbetares prestationer. De gjorde ett jättefint jobb och det har vi fått höra från olika håll också, säger biträdande chefen på Mark- och Trädgård, Christoffer Johansson.

Man i snöoväder

Ovädret med kraftigt snöfall ställde till det ordentligt i stan och kring Varbergs Bostads fastigheter koncentrerade man sig först på att hålla vägar öppna så att räddningstjänsten skulle kunna komma fram. Efteråt blev det dags för skottning och sandning där det behövdes.

- Ja, det var ett tufft jobb från fem på morgonen till sju på kvällen. Men det känns ju roligt att vi lyckades klara det så bra. Nu har vi ju fått en övning, med råge, så nu är vi ännu bättre rustade för nästa snöoväder, säger Susanne, som nu kan ägna sig åt att förbereda plogen, om nu snön återkommer under julen. Vi är beredda!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter