Sommarjobbsaudition lockade ungdomar 16–19 år

Nyligen höll Varbergs Bostad sin årliga sommarjobbsaudition för ungdomar 16–19 år. Och många var nyfikna!

- Otroligt roligt att så många kom! Alla var positiva och intresserade när den första nervositeten släppt, säger Christoffer Johansson, biträdande chef på Mark- och trädgårdsavdelningen.

Också i sommar blir det alltså möjligt för 24 ungdomar att under fyra veckor arbeta hos Varbergs Bostad och bidra till att skapa en trivsam utemiljö för våra hyresgäster.

Syftet med sommarjobben är att erbjuda ungdomar i Varbergs kommun en meningsfull sysselsättning under sommaren, samtidigt som vi vill skapa förutsättningar för deras kommande yrkesval och steget ut i arbetslivet.

- Som en del i vårt sociala hållbarhetsarbete vill vi bidra till att förbereda ungdomarna inför det kommande arbetslivet, genom att ge de en inblick i hur processen från ansökan till intervju och anställning går till. En del av de kommer stå inför ett yrkesval inom kort och därför vill vi även visa på bredden av de yrkesroller som vi har inom bolaget, säger kommunikationschef Dzejna Seta.

I lördags hade alltså alla intresserade chansen att prata sommarjobb med Varbergs Bostad och träffa företagets rekryterare för en kortare intervju. De som ville kunde också passa på att få veta mer om de olika yrken som finns inom bostadsbolaget. Och samtidigt få tips och råd om hur de skriver sitt CV.

- I år var vi sammanlagt 11 personer från olika avdelningar och yrkeskategorier som tog emot ungdomarna. Det känns bra att kunna ge så många unga sommarjobb. Att tjäna kanske sin egen första slant och samtidigt testa på hur det känns att jobba, är viktigt inför steget ut i vuxenlivet. Dessutom hoppas vi givetvis att många ska få upp ögonen för hur många olika och intressanta arbetsuppgifter det finns inom vår bransch, säger Christoffer Johansson.

Sommarjobben hos Varbergs Bostad är populära bland de unga i Varberg. Nästan 200 ansökningar har kommit in till årets sommarjobb!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter