100 lägenheter visades på Nya Brunnsberg

Flyttar man från Varbergs Bostad, då flyttar man till…ja…Varbergs Bostad! Så tänkte i alla fall ett tjugotal av hyresgästerna, som nu varit på visning på Nya Brunnsberg:

– Vi har ju bott bra i många år och Nya Brunnsberg verkade så fint, säger Joakim och Lotta Månsson, som liksom flera andra nu byter lägenhet, men behåller hyresvärden.

Den 12 mars var det visning av de 100 lägenheterna i den första av tre etapper i Varbergs Bostads senaste nyproduktion, Nya Brunnsberg. Under några timmar kunde lägenhetsinnehavarna inspektera sina bostäder på plats för första gången. Nyfikna och förväntansfulla välkomnades alla av Varbergs Bostads personal, som guidade och svarade på frågor.

Bland de som fick se sin lägenhet för första gången var Joakim och Lotta Månsson, som har bott hos Varbergs Bostad i 22 år. De har trivts i sin lägenhet på 92 kvm, men på senare år har de börjat fundera på sin boendesituation:

– Våra två barn är nu utflugna och lägenheten började kännas lite väl stor. Dessutom har vi aldrig haft kvällssol, vilket vi saknat hela tiden. Vi tänkte att det kanske var dags för lite kvällssol, säger Lotta.

– Vi har ju följt bygget av Nya Brunnsberg från början eftersom vi bor i närheten. Många gånger har vi gått förbi för att se hur det växer fram. Och vi har funderat på vilket av husen vi skulle kunna tänka oss, vilken våning osv. Till slut bestämde vi oss för att det var hit vi ville flytta. Nu är det dags att hoppa!


ETT STORT ÖGONBLICK
Det var därför ett stort ögonblick när de kunde ta sin nya lägenhet i besittning. Några intensiva timmar gick åt för att ta in allt, att mäta och planera var möblerna skulle stå.

– Det vi hela tiden kommer tillbaka till är utsikten, havsutsikten, som man faktiskt kan se långt inifrån lägenheten tack vare den öppna planlösningen, säger Joakim. Faktiskt är detta mycket bättre i verkligheten än vi föreställt oss. Och kvällssol på det!

Den nya lägenheten på fjärde våningen är på 72 kvm.

– Planlösningen är så fint planerad och standarden i hela lägenheten är ju väldigt bra. Allt man behöver finns där.

– Det var en underbar känsla att uppleva vårt nya hem för första gången, säger Lotta, som ser fram emot att, tillsammans med Joakim, få uppleva många sköna kvällar med sol från sin balkong!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter