Nu har vi flyttat in på Nya Brunnsberg!

Under tre dagar vid månadsskiftet var det stor inflyttning i de första 100 av totalt 200 lägenheter på Nya Brunnsberg.

– Här kommer vi att trivas, konstaterade Lotta och Joakim Månsson, när de pustade ut en stund efter flyttkarusellen.

Att nya hyresgäster ska flytta in i 100 lägenheter kräver god planering.

– Det är mycket som ska stämma. Inte minst att fördela hisstider, så att alla kommer upp med sina saker utan alltför långa köer och väntetider, säger Syle Bogiqi, marknadschef på Varbergs Bostad. Och det känns som att vi lyckats. Våra nya hyresgäster har varit mycket positiva och allt verkar ha gått bra.

Personal från Varbergs Bostad var på plats alla dagarna, med fyra medarbetare per dag, för att hjälpa till på olika sätt.

DEN FÖRSTA AV TRE ETAPPER
Inflyttningen var den första av tre etapper. Nästa gång förväntansfulla hyresgäster kan ställa in sitt pick och pack i nya hemmet blir den 12 maj.


Lotta och Joakim var glada och lättade att vara på plats med alla sina saker:

– Äntligen är vi i gång, sa de när lägenheten började se riktigt möblerad ut.

Trots den vanliga flyttstressen var stämningen god och mellan varven hann man hälsa på sina nya grannar:

– Ja, vi har redan lärt känna våra grannar som var mycket trevliga, sa Joakim, som var tacksam för att kompisar och sonen Linus stöttat upp som ”flyttgubbar”. Det blir ju faktiskt några saker som ska med och vi behövde köra två vändor. Den andra vändan hade vi en stor lastbil och då fick vi faktiskt med allt.

– Nu ska bara möbler och annat på rätt plats också. Och en hel del till förrådet. Sen ska vi väl kunna njuta av det som vi verkligen sett fram emot med den här flytten – kvällssolen på balkongen!

ALLT UTHYRT – INNAN FÄRDIGSTÄLLANDE
De 200 moderna, ljusa och rymliga lägenheterna i storlekarna ett till fyra rum och kök fördelas på nio estetiska bostadshus längs med Gödestadsvägen. Intresset för Nya Brunnsberg har varit stort och samtliga lägenheter var uthyrda minst sex månader innan färdigställande.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter