Eva och Arne flyttar från villa till Nya Brunnsberg

Den 12 maj är det dags för hyresgästerna i andra etappen att flytta in på Nya Brunnsberg. I helgen kunde de för första gången titta in i sina 83 nya lägenheter ”på riktigt”.

Väldigt fräscht och fint, tyckte Arne Winbo, som flyttar från villa till lägenhet efter 49 år.

I fyra olika omgångar fick hyresgästerna tillträde till sina nya boenden. Logistiken fungerade fint i det soliga vädret och stämningen var glatt förväntansfull.

Eva och Arne Winbo hade förberett sig väl inför visningen, mätt och planerat utifrån den karta de fått över lägenheten. Att flytta från en villa till en lägenhet kräver lite eftertanke.

STORT STEG
Vi visste ju om att utrymmet skulle vara mindre, men vi kunde snart konstatera att detta räcker för oss två, säger Arne, som ändå medger att flytta till lägenhet är ett stort steg att ta efter de 49 åren i villan.

Vi hade egentligen tänkt flytta för fem år sedan, eftersom det blev tröttsamt att sköta hus och trädgård, men nu blev det till slut av. Nya Brunnsberg kände vi var något för oss. Det jättefint här! Vi har dessutom fått den lägenhet vi ville ha på tredje våningen där det är utsikt över lekplatsen och boulebanan. Boule har vi spelat innan så det tar vi väl upp igen.

FÖRBEREDER FLYTTEN
Nu ska paret Winbo samla intrycken och förbereda sig för flytten i maj. Huset är redan sålt:

Det gick på en dag. Det låg inte ens ute till försäljning!

En hel del möbler har skänkts till olika organisationer och annat ska införskaffas som platsar i det nya hemmet.

Vi chansade och köpte en soffa. Nu har vi mätt och den går in med råge, säger Arne, som också tänker passa på och skaffa en ny TV.

ALLT UTHYRT
Intresset för de 200 lägenheterna på Nya Brunnsberg var stort och samtliga lägenheter var uthyrda redan ett halvår innan inflyttning. Den första etappen flyttade in i april, andra etappen flyttar in i maj och tredje – och sista – etappen står klar i juni. Läs mer om Nya Brunnsberg på www.nyabrunnsberg.se Länk till annan webbplats..

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter