Stort intresse för MOA-mässan!

Hur blir jag förvaltare? Kan jag söka jobb här? Hur många bin bor det i en kupa?

Massor av intresserade frågor strömmade in från åttondeklassare till Varbergs Bostads medarbetare på årets MOA-mässa, den 4 maj.

MOA-mässan, Varbergs lokala yrkesmässa, var äntligen tillbaka efter två års pandemiuppehåll.

Den interaktiva mässan bjöd på uppbyggda ”branschvärldar” där eleverna i varierande utsträckning kunde pröva på och få information om olika yrken.

Världen ”Bygga och Bo” delade Varbergs Bostad med Derome och Varbergs Fastighets AB. Många andra yrkesföreträdare fanns representerade på mässan, liksom Blåljusverksamheten och Försvarsmakten - allt för att vägleda och inspirera inför det stundande gymnasievalet och framtida yrkesval.

I vår monter hade Klara från kommunikationsenheten, Maria och Anne från Mark- och Trädgårdsavdelningen, Hannes som är projektledare på fastighetsutveckling och IT-tekniker Henrik, fullt upp.

Bygget av två insektshotell var en praktisk arbetsuppgift som engagerade alla. Maria och Anne kunde berätta om Varbergs Bostads insatser för miljön i allmänhet och insekters betydelse för den viktiga pollineringen i synnerhet. De båda insektshotellen kommer snart att placeras ut bland de fyra andra som redan finns på olika platser i staden.

MOA-mässan, mötesplatsen för motivation, valkompetens och drömmar, var helt klart efterlängtad bland Varbergs högstadieelever!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter