Glada hyresgäster firade Åkaren-pris!

Varbergs Bostad vann ”Byggnadspriset 2021” för Kvarteret Åkaren – och det firade vi på onsdagseftermiddagen, just när regnet upphörde och solen tittade fram. Ett 50-tal glada hyresgäster flockades på innergården och mumsade på ”vräkiga wraps” från Prebens Foodtruck.

– Jättetrevligt! Det här uppskattas verkligen! Vi gillar verkligen att bo här!

Varbergs Bostads personal fick massor av positiva kommentarer från hyresgästerna, som lät sig väl smaka av wraps och läsk. Att bjuda in till en lite annorlunda ”after work” för att fira priset till Åkaren var populärt.

– Det var inte bara det att alla gillade vårt initiativ, utan vi fick också höra hur bra man tycker det är att bo på Kvarteret Åkaren. Extra roligt är det att få så många kommentarer från hyresgästerna om själva boendet, säger Varbergs Bostads Beatrice Gunnarsson.

– Många har också fått höra från vänner och bekanta hur fint man tycker det är med alla inslag från 40- och 50-talet.

I juryns motivering till priset lyftes också just detta fram:

”Husen har nämligen återställts till ett toppmodernt boende i 40- och 50-talstappning. Med mängder av tidstrogna inslag från den perioden i kombination med allt det som krävs av ett bra och hållbart boende på 2020-talet.”

Kvarteret Åkaren byggdes 1947. Varbergs Bostad totalrenoverade 31 lägenheter och lät 50-talet flytta in igen. Retro och tidstypiskt i minsta detalj, men med modern standard i allt. Läs mer på www.kvarteretåkaren.se Länk till annan webbplats..

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter