6A på Håsten skola fick träna med BoIS!

Det blev klass 6A på Håstens skola som vann Varbergs Bostads utlottning om en träning med fotbollsidolerna från Varbergs BoIS.

– Ett gott minne för gruppen, sammanfattade klassens idrottslärare Jörgen Axelsson efter träningen som ägde rum i majsolen på Varberg Energi Arena.

26 förväntansfulla elever tillsammans med klassföreståndarna Carolina Ockell och Jörgen Axelsson, cyklade i samlad trupp i strålande solsken till träningen på tisdagsförmiddagen. Bland eleverna fanns aktiva fotbollsspelare, elever som gillade BoIS och elever som är något mindre fotbollsintresserade.

ALLA VAR TAGGADE
Alla elever fick en genomgång av programmet och sen var det bara att hänga med. Och ingen var nödbedd – tvärtom, alla var taggade. Det var full satsning och hela gruppen gnuggades på med uppvärmning, passningsträning, olika övningar som dribbling och straffläggning och till sist match. Ja, allra sist – och inte minst populärt - blev det korv med bröd och dricka, som Klara och Beatrice från Varbergs Bostad bjöd på.

BRA UPPLÄGG
– Det var ett mycket bra upplägg där alla fick ut något av träningen utifrån sina egna förutsättningar, sade Jörgen Axelsson. BoIS-spelarna Hampus och Joakim tog väl hand om alla på planen. De var mycket duktiga och trevliga, så hela upplevelsen blev till ett gott minne för oss alla!

Ja, hos flera av eleverna gav träningen med spelarna i BoIS till och med mersmak. Som Micko som föreslog sina klassföreståndare:

– Det här kan vi väl göra om varje torsdag och fredag!

ETT LYCKAT SAMARBETE
Träningen arrangerades som ett led i det samarbete som Varbergs Bostad har med lokala idrottsföreningar. Syftet är att erbjuda barn och ungdomar i Varbergs kommun möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter