Nu har de lämnat villan för Nya Brunnsberg

Den 12 maj kunde Eva och Ingemar Winbo äntligen pusta ut i sin nya lägenhet. Flytten från villan på Lugnet till Nya Brunnsberg gick snabbt och smidigt:

– Flyttgubbarna packade in allt på en kvart, kändes det som. Nu är vi hemma och trots röran känns det jättebra, säger en glad och positiv Eva.

Hyresgästerna i de 83 lägenheterna i den andra etappen har nu installerat sig i olika omgångar den 12:e och 13:e maj. Varbergs Bostads personal fanns på plats båda dagarna och lotsade alla flyttlass smidigt till rätt lägenhet. För Eva och Ingemar Winbo gick flytten överraskande snabbt och även om flyttröran ett tag var påtaglig, kände de sig genast skönt hemmastadda:

– Det viktigaste har vi redan satt på plats, som till exempel sängen. Den är redan bäddad, så vi kan stupa i den när vi vill. Skönt efter en lite hektisk, men rolig dag, säger Eva.

SUPERFIN INNERGÅRD
Både hon och maken är nöjda med beslutet att lämna sin villa som de bott i under 48 år:

– Allt har sin tid, säger Eva, som ändå säger sig sakna altanen hon hade till huset. Fast här har jag ju en fin balkong och om jag ställer mig på tå kan jag nog se några centimeter av havet, skrattar hon.

– Fin utsikt har vi däremot mot innergården med boulebanan, som ser trevlig ut.

Trädgården är dock inte något hon direkt saknar och att odla på balkongen har hon inte tänkt sig.

– Nej, vi odlade väl en hel del i början när vi bodde i huset, men allt eftersom blev det mindre och mindre, så vi har nog odlat färdigt. Nu får vi tid till mycket annat.

NYA MÖBLER TILL NYA LÄGENHETEN
Eva och Ingemar Winbo hade förberett sig väl inför flytten, mätt och planerat under visningen för en tid sedan. Att flytta från en villa på 114 kvm till en lägenhet på 70 kvm kräver lite eftertanke. En del möbler har skänkts till olika organisationer och annat ska införskaffas, som kan visa sig behövas i det nya hemmet.

– Vi hade en fin soffa som husets nya ägare fick behålla. Vi köpte en ny soffa och en ny TV, som svärsonen får komma och installera.

”HÄR KOMMER VI ATT TRIVAS!”
Båda är överens om att de nu ska bo in sig i nya hemmet, så får allt lösa sig efter hand.

– Vi känner redan att här kommer vi att trivas, detta känns jättebra. Lägenheten, som är på tredje våningen precis som vi ville ha, är verkligen väldigt fin. Speciellt köket. Vi tog med vårt gamla köksbord, men jag ser nu att vi måste satsa på ett nytt rätt snart, säger Eva, som ser fram emot att barnen kommer på besök i helgen.

– Här finns lite att plocka med, så de är välkomna!

ALLT UTHYRT
Intresset för de 200 lägenheterna på Nya Brunnsberg var stort och samtliga lägenheter var uthyrda redan ett halvår innan inflyttning. Den första etappen flyttade in i april, andra etappen i maj och den tredje – och sista – etappen står klar i juni. Läs mer om Nya Brunnsberg på www.nyabrunnsberg.se Länk till annan webbplats..

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter