Lyckad familjedag på Håsten!

Vad gör väl lite duggregn när man kan ha kul på Varbergs Bostads första familjedag för året? Ingenting! Både små och stora fick uppleva några skojiga och spännande timmar på Håsten i lördags:

– Det här var jätteroligt, sade Robert Andersson, medan sonen Mattheo, 7, ilade från den ena aktiviteten till den andra.

Tempot var högt på Håsten redan från starten klockan 10. Tolv av Varbergs Bostads medarbetare hade jobbat energiskt för att allt skulle stå färdigt och de fick mycket beröm av hyresgästerna som strömmade till.

– Det kom en hel del besökare trots vädret, vilket är otroligt roligt, sa Varbergs Bostads Beatrice Gunnarsson.

VARBERGS BOSTAD BJUDER PÅ ALLT!
Programmet under familjedagarna är utöver det vanliga – här finns verkligen något för alla, med visst fokus på de yngre familjemedlemmarna. Och allt är gratis, vilket verkligen uppskattades av besökarna, som flockades på Håsten.

Både små och stora strövade omkring på området, även om den något äldre målgruppen mest sökte sig till streetloppisen. Ett tjugotal stånd lockade med secondhand fynd som sökte nya ägare. Även tipspromenaden var en aktivitet där alla i familjen kunde vara med och visa sig på styva linan.

BIVARS GODISREGN
För de yngre var det nog ändå en programpunkt som stod ut och som väckte stort jubel; Bivars godisregn!

Några som rycker ut vad det än är för väder är Räddningstjänsten, som fanns på plats på Håsten med både brandmän och brandbil. Toppenspännande tyckte alla ungar.

– Mattheo var nog mest intresserad av att sitta i en brandbil, tävlingen att fördela sopor i olika kärl och att bli ansiktsmålad. Mattheos lillasyster Duni, 2,5 år, fick också en fin ansiktsmålning, berättar pappa Robert.

– Och korv med bröd satt ju också mycket bra efteråt!

HONUNG OCH FOTBOLL
Många passade på att provsmaka honungen från Varbergs Bostads egna bin och Kungskupan som sköter bikuporna, berättade om det viktiga arbetet. Sportintresserade i alla åldrar kunde testa på innebandy med WIC och fotboll med United People.

– Mattheo gillar fotboll, så detta var något för honom, sa pappa Robert, som sammanfattade dagen med:

– Det var jättetrevligt, så vi kommer säkert att besöka flera familjedagar!

FAMILJEDAGAR PÅ SÖRSE OCH BRUNNSBERG
Familjedagen på Håsten var den första av flera, i år när Varbergs Bostad fyller 75. Den 18 juni är det dags för nästa familjedag och då på Sörse. Den tredje familjedagen äger rum den 10 september på Brunnsberg. Under året kommer det att bjudas på aktiviteter även i flera andra bostadsområden – och runt om i stan. Ta del av jubileumsårets program här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter