Starka vindar på Hamnens dag!

Det blev en i stället för två dagar av Hamnens dag, men sådant är livet till sjöss – det hänger på vädret. Många kom ändå till hamnen och fick en rolig och spännande dag med gamla båtar, framför allt vikingaskeppet Galten, livemusik, lekar andra aktiviteter.

När de kollat in alla fina båtar i hamnen, lyssnat på musiken, fikat och smakat på den härliga soppan – komponerad för tillfället, fanns det honung att köpa i Varbergs Bostads tält på kajen.

I tältet kunde man dessutom lämna in svaret på en tävling där 20 platser ombord på Galten, lottas ut bland hyresgästerna.

Du kan fortfarande vara med i tävlingen genom att svara rätt på frågan nedan. Priset är att få mönstra på Galten – den 14 meter vackra kopian av ett vikingaskepp, som rekonstruerats av Galtabäckskeppets bygglag. Erfarna seglare finns med och tar väl hand om den extra besättningen. Seglatsen är i första hand avsedd för våra hyresgäster, men i mån av plats kan även du som inte bor hos oss följa med.

FRÅGA:
GALTEN TILLHÖR EN SPECIELL TYP AV VIKINGASKEPP ELLER HANDELSSKEPP. VILKEN TYP?

Maila ditt svar till magasininne@varbergsbostad.se. Skriv ”Galten” i ämnesraden. Glöm inte namn, adress och telefonnummer.

Vi behöver ditt svar senast den 1 juli. Vinnarna kommer att dras den 4 juli och kontaktas därefter.

Populära Hamnens dag är snart en institution som är här för att stanna. Arrangören Galtabäcksskeppets bygglag räknar med att komma igen nästa år också.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter