Femteklassarna tränade som innebandyidolerna

Ett tjugotal femteklassare från Bosgårdsskolan fick chansen att träna innebandy för tränarna i WIC.

– Jättekul tyckte alla. En av eleverna som slutat med innebandy sa efteråt att han nog skulle börja igen, berättade klassläraren Johanna Sternryd.

Intresset för innebandy är stort i Varberg och eleverna i femteklass var taggade när de hämtades med buss på Bosgårdsskolan på morgonen. Nästan lika många tjejer som killar åkte med till hallen där WIC-tränarna Johan Astbrant och Jesper Schagerberg tog emot.

HÖGT TEMPO
Ombyte, samling och så körde träningen igång ordentligt. Det blev bollövningar, skott, taktik och match som avslutning. Inga problem att känna sig som idolerna i WIC.

– Duktiga tränare som tog hand om alla på bästa sätt. Det var jättetrevligt. Jag passade själv på att testa lite. Kanske börjar jag också, skrattade Johanna.

ENGAGERADE ELEVER
Flera av eleverna hade redan spelat en hel del innebandy, medan några bara testat och en liten grupp hade ingen erfarenhet alls. Så det var många olika förutsättningar.

– Det var skoj att se hur engagerade ungdomarna var. De var riktigt duktiga, och alla ville göra bra ifrån sig, säger Jesper Schagenberg, som i vanliga fall tränar stjärnorna i WIC:s damlag.

– Allt flera tjejer börjar med innebandy, det märker vi i klubben. Många fler än för några år sen och det tror jag beror på att det finns flera förebilder nu. Som många av spelarna i vårt elitdamlag.

TRÖTTA OCH NÖJDA
Efter ett ganska svettigt träningspass blev det dags för korv med bröd, som Julia och Klara från Varbergs bostad bjöd på tillsammans med en goodiebag. Femteklassarna från Bosgårdsskolan var lagom mätta, härligt trötta och nöjda med sitt innebandyäventyr.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter