Välkommen till årets sommarjobbare!

Så var det klart med Varbergs Bostads sommarjobbare. 24 ungdomar fick sina anställningskontrakt vid en samling den 27 maj. Om en månad börjar de första arbeta.

– Det är alltid lika roligt att hälsa välkommen till alla våra sommarjobbare, sade Varbergs Bostads Christoffer Johansson.

Vid samlingen på kontoret på Håstens Torg, fick ungdomarna praktisk information om vad som väntade. Eftersom detta var första sommarjobbet för de flesta, gavs tillfälle att ställa frågor innan det blev dags att skriva på anställningskontrakten.

– Ambitionen är att alltid ha ungefär lika många tjejer som killar, säger Christoffer.

TVÅ GRUPPER
De första tolv börjar arbeta den 20 juni och den 18 juli är det dags för nästa grupp att ta över fram till skolstarten. För att rekrytera sommarjobbare satsade Varbergs Bostad i vanlig ordning i februari på en sommarjobbsaudition – denna gång mera omfattande än vanligt. Elva medarbetare från olika avdelningar och yrkeskategorier tog emot ungdomarna, som fick en gedigen genomgång och presentation av företaget.

UPPSKATTAT INITIATIV
– Det kändes som att detta uppskattades och många av de som kom till vår audition fick också erbjudande om anställning, säger Christoffer.

En av dem var Amanda Persson:

– Det var roligt att jag fick jobbet. Jag börjar den 20 juni i den första gruppen. Att jobba utomhus tycker jag om och trädgård är jag ganska intresserad av, så detta passar mig utmärkt.

Och vad händer sen när hon bidragit till att under fyra veckor skapa en trivsam utemiljö för hyresgästerna hos Varbergs Bostad?

– Kanske jag söker ett jobb till eller så tar jag det bara lugnt!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter