Lyckad familjdag på Sörse – och Hamids första loppis

Vilken toppendag det blev på Sörse med full fart på streetloppis, hoppborg, Bivars godisregn och mycket mer:

– Det var min första loppis och det var ju riktigt roligt, konstaterade en nöjd och glad Hamid Lashgari.

I det perfekta vädret samlades massor av besökare på Sörses egen gårdsfest, där fler än trettio loppissäljare i mycket god och trevlig stämning konkurrerade om kunderna. Här kunde man göra de mest skiftande fynd från blomstervaser till barnkläder.

– Att sälja på loppis har aldrig varit min grej, men min fru Emma ville vi skulle satsa på detta. Vi har just flyttat från en mindre lägenhet till en större hos Varbergs Bostad, så vi har fått en hel del saker som inte används. Och vi är nöjda med försäljningen.

– Det här var roligt och en fin sammanhållning och gemenskap. Kan bli flera loppis för mig i fortsättningen, skrattade Hamid, som hade sällskap av hustrun Emma och 20 dagar gamla dottern Elita, som dock sov mest hela tiden.

Annars var det inte många som sov denna härliga gårdsfest. Full rulle och glada skratt i hoppborg, hinderbana och fiskedamm, medan andra löste tipspromenaden, mumsade på grillkorv eller deltog i skräpplockningstävlingen. Populäre maskoten Bivar höll igång med sitt godisregn och goda vännerna på Kungskupan, som sköter Varbergs Bostads bikupor, berättade om binas livsviktiga pollineringsarbete. Många passade på att köpa av honungen. Just i år, när Varbergs Bostad fyller 75, dubbleras honungspengarna och går oavkortat till Almers hus, som drivs av Barncancerfonden

Och Varbergs Bostads medarbetare, Beatrice, Susanne, Carolina, Therese, Marina, Julia, Mikael, Lars-Ove, Erica, Emelie och Victoria som fanns på plats under dagen, kunde välförtjänt glädja sig åt en kommentar från en av besökarna:

– Ni gör så mycket fint för era hyresgäster, så jag har nu satt upp mig som bostadssökande hos er!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter