Varbergsloppet gav nybörjaren mersmak

Äntligen var Varbergsloppet tillbaka och deltagare i alla åldrar gjorde sitt bästa i olika långa distanser och svårighetsgrad. För Christoffer Frank var det första gången någonsin:

- Det var roligt. Jag ställer upp nästa år också, lovade han efter målgång.

Varbergsloppets återkomst var efterlängtat och en samling löpare med de mest skiftande erfarenhet hade samlats vid startplatsen under lördagen den 2 juli. Bland deltagarna fanns hyresgäster hos Varbergs Bostad, som nappat på erbjudandet om gratis startavgift, erfarna löpare, som gjort flera Varbergslopp tidigare och en och annan nybörjare. En sådan var Christoffer Frank, även förvaltare hos Varbergs Bostad:

- När jag för flera månader sedan en dag kom tillbaka till kontoret efter en ledighet, sa min kollega Johanna att hon anmält mig till Varbergsloppet. Bara så där! Och jag som aldrig sprungit något lopp.

Christoffer lyckades vänja sig vid tanken, men loppet kändes så avlägset i tiden att han inte tänkte mer på det. Fast för tre veckor sedan kunde han inte vänta längre. Han började träna. Tre gånger i veckan. Löpning och styrketräning – han satte ihop ett strängt program:

- Det var naturligtvis inte optimalt, men med denna träning och ett återhållsamt upplägg under loppet, lyckades jag springa en mil utan att gå en enda gång.

- Det gick jättebra, tycker jag, med mina förutsättningar. Så visst kan vem som helst börja springa!

Christoffer fick mersmak och tänker ställa upp nästa år igen. Och då får nog Johanna och andra kollegor se upp verkar det som.

Varbergs Bostad är stolt sponsor till Varbergsloppet. Syftet är att erbjuda våra hyresgäster och invånare i Varberg en aktiv och meningsfull fritid.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter