Insektshotellen på plats

De båda insektshotellen som högstadieeleverna var med att bygga under MOA-mässan nyligen, har nu placerats ut på Sörsedammen och Apelvikshöjd.

Vanchai, Johanna och Emelie på Mark- och Trädgårdsavdelningen, såg till att hotellen fick en perfekt placering i den vackra naturen och att de utrustades med allt som kan attrahera de flygande hotellgästerna.

På olika områden i stan har Varbergs Bostad nu totalt åtta insektshotell. Här finns också tolv bikupor, allt för att hjälpa och stimulera tillvaron för de olika insekter, framför allt de som har en uppgift i den livsviktiga pollineringen.

Om Varbergs Bostads engagemang för miljön och verksamhetens hållbara arbete kunde gymnasieeleverna lära sig under MOA-mässan.

Den interaktiva mässan bjöd på uppbyggda ”branschvärldar” där eleverna i varierande utsträckning kunde pröva på och få information om olika yrken. Varbergs Bostads monter, ”Bygga och Bo” delades med Derome och Varbergs Fastighets AB. Många andra yrkesföreträdare fanns representerade på mässan, liksom Blåljusverksamheten och Försvarsmakten. Allt för att vägleda och inspirera inför det stundande gymnasievalet och framtida yrkesval.

Läs mer om de åtgärder vi gör för att slå vakt om – och om möjligt öka – den biologiska mångfalden här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter