Hyresgästseglats med Galten – vilken kanongrej!

Tio förväntansfulla hyresgäster mönstrade på vikingaskeppet Galten när Varbergs Bostad bjöd in till den första av två seglatser i sommar. Samtliga kom välbehållna och glada tillbaka i hamn lagom till en väntande kräftskiva:
- En underbar eftermiddag på sjön, sammanfattade Bengt Jonsson, på besättningens vägnar.

Att få segla med Galtabäcksskeppet, Galten till vardags, är en av många aktiviteter som Varbergs Bostad erbjuder sina hyresgäster detta år när företaget fyller 75. De tio platserna gick snabbt åt och det visade sig att sex kvinnor och fyra män skulle utgöra besättningen.
- Det var säkert bidragande till att vi hade så trevligt tillsammans. Alla hjälptes åt och njöt av arrangemanget, sa Bengt, som hörde till de mera sjövana av hyresgästerna.

- Jag har alltid varit båtintresserad och haft flera olika båtar. 2005 flyttade jag hit och eftersom jag hört talas om Galtabäcksskeppet har jag varit mycket i Galtabäckshamn, men aldrig fått chansen att segla med Galten. Nu kom den och jag tog den!

Bengt berättar med stor inlevelse om seglatsen:
- Det var strålande sol och det kunde ju ha blåst lite mer, fast vi fick ändå hjälpa till med att sätta segel och andra manövrer. Det var roligt att få bidra. Vi var ett härligt gäng. Att det bor så många trevliga människor hos Varbergs Bostad, som ska ha all heder av detta underbara koncept. En kanongrej, helt enkelt. Och att sedan avsluta med en kräftskiva - ja, det kan inte bli bättre!

Roy Magnusson, ordförande i Galtabäcksskeppets bygglag, var kapten under hyresgästseglatsen:
- Alla var jättetrevliga och intresserade av att ta i på olika sätt ombord. En härlig besättning. Och kanske det var tur att det inte blåste mer, med tanke på att många var ovana vid sjön. Alla verkade ändå uppskatta turen på sjön och speciellt kräftkalaset efteråt.

Ännu en segling med Galten för Varbergs Bostads hyresgäster är planerad i dagarna. På varbergsbostad.se/75 Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om våra kommande event.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter