Galtensegling – ett bra sätt att hitta nya vänner

Anne Johnsson är ganska ny i Varberg och är gärna med på Varbergs Bostads olika jubileumsarrangemang:

- Att segla med Galten visade sig vara ett bra sätt att hitta nya vänner, skrattar hon.

För andra gången på kort tid, en dag när blåst och regn tog en paus, fick ytterligare ett gäng hyresgäster chansen att prova på sjölivet ombord på Galtabäcksskeppet, vanligen kallat Galten. En engagerad och intresserad besättning, som fick lära sig mycket om segling och om livet ombord för väldigt många år sedan.

- Så intressant med båtens historia, att det handlar om ett gammalt fraktfartyg som användes på vikingatiden, säger Anne, som tyckte det var spännande att föreställa sig hur livet ombord var på den tiden.

- Nu kändes seglingen så trygg och säker med den kunniga, ordinarie besättningen, som ändå lät oss andra hjälpa till om vi ville. Själv har jag ingen direkt sjövana förutom att jag seglat med min bror för mycket länge sedan. Men detta gav mersmak och jag funderar på att gå med i Galten-sällskapet, så att jag kan få segla flera gånger.

Precis som vid den tidigare seglingen, avslutades också detta lilla sjöäventyr med kräftskiva ombord, väl tillbaka vid kaj igen.

- Det var fullt med folk som fotograferade oss där vi satt i båten och njöt av kapten Roys hemkokta kräftor. Vi fick en verkligt trevlig dag och jag, som bara bott i Varberg några år, lärde känna flera av de andra hyresgästerna. Det var så härligt så några av oss stannade kvar i hamnen ett bra tag efteråt.

Att få segla med Galtabäcksskeppet är en av många aktiviteter som Varbergs Bostad erbjuder sina hyresgäster detta år när företaget fyller 75. På varbergsbostad.se/75 Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om våra kommande event.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter