Skratt och anekdoter på Peters stadsvandring

Ett 50-tal hyresgäster vandrade i väg den 17 augusti med lokalhistorikern Peter Börjesson i spetsen. Det blev nästan två laddade timmar med anekdoter och glada skratt:

- Jättetrevligt att få lyssna på en så kunnig person, sa Andreas Olavi efteråt.

Stadsvandringen, ett speciellt inslag i Varbergs Bostads 75-årsfirande, komponerades för detta tillfälle av Peter Börjesson för att uppmärksamma fastigheter och personer med viss anknytning till det jubilerande företaget. Men här fanns också annat som mer generellt gällde hela stadens rika historia – precis som det brukar vara under de populära stadsvandringarna.

Bland hyresgästerna, som samlades i Brunnsparken för att sedan traska runt i de närmaste delarna av stan i behaglig takt, fanns Andreas Olavi:

- Mycket intressant med Peters historier om fastigheterna, men också om personer och att dessutom berätta så humoristiskt, det var väldigt kul! Vi fick veta mycket, men jag vill ha mer, så jag gör gärna om en sån här stadsvandring.

Och Ulf Elmqvist, som bara bott i Varberg sedan 2020, lockades med av sin sambo, Lisa Sahl, för att lära sig mer om sin nya hemstad:

- Det var härligt, ja festligt! Peters sätt att berätta gav en så god känsla för staden, man fick en bättre förståelse för förändringarna under årens lopp. Jag blev ännu mer intresserad av Varbergs historia.

- Jag kan faktiskt inte välja något, av det vi vandrade runt och stannade till vid, som var mer intressant än något annat. Peters sätt att berätta härliga anekdoter gjorde att varje plats blev intressant. Vi och många med oss uppskattar detta arrangemang av Varbergs Bostad!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter