Vi tackar våra sommarjobbare för i år!

Så blev det dags att säga hej då till våra duktiga sommarjobbare. Lagom till lite ledighet innan skolstarten lämnades kläder och annat tillbaka.
- Vi är väldigt nöjda och tackar alla för mycket gott arbete, sa Varbergs Bostads Christoffer Johansson.

Under sommaren har 24 ungdomar, 12 tjejer och 12 killar, jobbat på Mark- och trädgårdsavdelningen i två omgångar. Ett utomhusarbete som ska bidra till att skapa en trivsam utemiljö för våra hyresgäster. Hilma Berntsson var en i gänget som lämnade in sina grejor efter jobbet:
- Jag kan verkligen säga att jag haft mycket roligare än vad jag tänkte innan. Och inte ens ogräsrensningen var så farlig. Vi var ett jättetrevligt gäng, som arbetade bra tillsammans.

Att kunna tjäna en slant samtidigt som man har roligt är ju en bra kombination och Hilma vet precis vad hon ska göra med pengarna:
- Jag har en A-traktor, en silvrig 740, som drar mycket bensin och behöver stylas, så där lägger jag nog lite pengar. Fast nu ska jag först med familjen till Danmark innan jag börjar gymnasiet på Fordon- och transportlinjen. Det blir bra, för då kan jag mecka med traktorn på skoltid!

Och Varbergs Bostads medarbetare har bara gott att säga om årets sommarjobbare:
- Alla har verkligen gjort sitt bästa. Det har varit hög kvalitet på det här gänget, sa Christoffer Johansson.

Uppenbarligen tyckte också ungdomarna själva att det var bra kvalitet på de ordinarie fastighetsskötarna, som fungerat som ledare för de olika grupperna. De räckte till och med över en avskedspresent i form av choklad till en av dem, Susanne Haknert. Bra jobbat, där också!

SOMMARJOBBSAUDITION TIDIGARE I ÅR
Syftet med sommarjobben är att erbjuda ungdomar i Varbergs kommun en meningsfull sysselsättning under sommaren, samtidigt som vi vill skapa förutsättningar för deras kommande yrkesval och steget ut i arbetslivet.

Tidigare i år höll Varbergs Bostad sin årliga sommarjobbsaudition för ungdomar 16–19 år.
- Som en del i vårt sociala hållbarhetsarbete vill vi bidra till att förbereda ungdomarna inför det kommande arbetslivet, genom att ge de en inblick i hur processen från ansökan till intervju och anställning går till. En del av de kommer stå inför ett yrkesval inom kort och därför vill vi även visa på bredden av de yrkesroller som vi har inom bolaget, säger kommunikationschef Dzejna Seta.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter