Korv, godis och loppisfynd under familjedagen i Bua

Familjedagen i Bua blev ännu en härlig upplevelse för både unga och lite äldre.
- Tack Varbergs Bostad för att ni gör så här trevligt, skrattade väninnorna Akberet Okbastian och Birgit Lyrstedt.

Väninnorna, tillsammans med fyra barn i glatt släptåg, var ganska utpumpade men glada efter några intensiva timmar på familjedagen. Akberet med sina barn Naod, 7, Abanoug, 3 och lilla Marta, snart 2, hade sällskap av Birgit, som tagit med sig barnbarnet, Adam 3 år. Barnen, utom de allra minsta, sprang omkring tillsammans med andra barn och tog för sig av populäre maskoten Bivars generösa godisregn:
- Det blev mycket godis, men också grillade korvar med bröd. Så roligt att få vara med om så mycket, sa Akberet, som var imponerad av allt som bjöds.

Det glada gänget hann med mycket under den välbesökta familjedagen. Naod och Abanoug gillade skarpt sina ansiktsmålningar, medan de minsta åt popcorn och kollade in polisbilen, som fanns på plats. Att provsitta bilen var spännande och många tog chansen att prata lite med ordningsmaktens representanter.
- Och så gjorde barnen några fina fynd på loppisen, bland annat Pokemonkort och några leksaker, sa Birgit, som förutom barnbarnet hade med sig vovven Ludde.

Familjedagen i Bua blev alltså en lyckad tillställning i det molniga, men milda höstvädret. Akberet och Birgit var nöjda med sin dag och att få chansen att ses igen. De båda har varit väninnor sedan Akberet kom hit med sin familj för tre år sedan:
- Jag hjälpte till via hembygdsföreningen med de nyanlända då och lärde känna Akberet. Sedan dess har vi hållit kontakten. Det är väldigt roligt, sa Birgit Lyrstedt.

Familjedagen i Bua var ett av flera event som arrangerats under Varbergs Bostads 75-årsjubileum. Vi fortsätter att fira året ut och återkommer bland annat med vårt team till Bua redan den 1 oktober, som matchvärd för den spännande drabbningen mellan Bua IF och Tofta GIF. Missa inte det!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter