Bua IF triumferade med Varbergs Bostad som matchvärd

Det krävdes mer än regn och blåst för att dämpa glädjen hos Bua IF, som spelade säsongens sista match och som sedan tdigare redan är klara för division 5. Varbergs Bostad var matchvärd på Västkustvallen:
- Ett kanonarrangemang, tyckte Janne Engblom, sekreterare i Bua IF.

Matchen på söndagen blev en triumfföreställning. Publiken, som trotsat det ovänliga vädret, fick chansen att hylla sina hjältar och det var nog det viktigaste denna dag.
- Det är ju fantastiskt att så många kommer trots att det spöregnar, sa Janne Engblom, som passade på att berömma matchvärdens medverkan.

För även om Bua IF redan säkrat seriesegern i division 5, så gjordes ändå fina prestationer av spelarna. Varbergs Bostads Julia Josander, kunde tack vare sina gedigna fotbollskunskaper utse matchens lirare i både Bua och Tofta. Isak Armell i Bua och Lian Young i Tofta belönades för sina insatser.

Publiken fick också sin belöning i form av var sin lott. Tio vinnare kammade hem var sin present.

Mycket populärt i höstvädret var fikat som Varbergs Bostad bjöd på under matchen. I pausen visade två lag med killar i åttaårsåldern att framtiden är tryggad när det gäller fotbollstalanger. Fina tröjor hade de också – alla med siffran 75 på ryggen, eftersom Varbergs Bostad ju fyller 75 i år.

Förutom Julia bestod team Varbergs Bostad denna lördag av Beatrice och Emelie, som hälsade välkomna, delade ut vinster och sålde honung. All förtjänst av företagets honung dubbleras i år och går oavkortat till Almers Hus, som drivs av Barncancerfonden.

Och Bua IF jublade än en gång efter matchen innan det var dags för dusch och omklädning. På kvällen väntade välförtjänta festligheter.
- Ja, vi är mer än nöjda med resultatet i serien, med den här dagen och med samarbetat med våra sponsorer, sammanfattade Janne Engblom.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter