Barnens reflexvästar kom inte – då grep Varbergs Bostad in!

Med Bivar i spetsen ryckte Team Varbergs Bostad ut med helt nya reflexvästar till de 36 barnen på Brunnsbergs förskola:

- Det var jätteroligt och spännande med både västar och maskoten Bivar, sade förskolläraren Linda Olsson.

Naturligtvis ska alla barn i alla förskolor ha både reflexvästar och reflexer vid den här årstiden. Men något blev fel med Brunnsbergs förskolas beställning av västar, så situationen var lite pressad:

- Vi fick höra talas om att barnen saknade västar och eftersom vi hade ett litet lager tog vi snabbt beslutet att rycka in, säger Varbergs Bostads Beatrice Gunnarsson.

- Det kändes bra att kunna göra en sådan här insats, speciellt när vi under bygget av Nya Brunnsberg alldeles intill haft mycket med förskolan att göra, där både barn och lärare haft stort tålamod med oss de dagar då vi sprängt och bullrat som mest.

Överlämnandet av västarna blev en riktig succé. Barnen stojade och kramade Bivar. Vissa ville aldrig släppa den kramgoa maskoten. Och upplevelsen levde kvar hela dagen hos barnen, som pratade i mun på varandra när de skulle berätta för sina föräldrar om den spännande dagen.

- Vi känner här på skolan att vi har ett speciellt band till Varbergs Bostad och till Nya Brunnsberg. Vi har följt bygget på nära håll ända från början. Så den här gesten med västarna är verkligen uppskattad i ett läge när vi verkligen behövde hjälp, säger Linda Olsson.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter