Gåfotboll – lagom motion och trevligt umgänge

Medelåldern låg nog en bra bit över 60 när de entusiastiska deltagarna i gåfotbollsträningen samlades för att testa på en annorlunda motionsform.
- Jättetrevligt att hålla i gång på det här sättet, tyckte Reidar Rudolfsson.

Som stolt sponsor till Unite People och ett inslag i 75-årsfirandet bjöd Varbergs Bostad in till ett prova-på-tillfälle och ett tiotal intresserade dök upp. Några var redan gåfotbollsfrälsta:
- Ja, min fru Marion lockade med mig tidigare i år och det är verkligen jätteroligt, sade Reidar, som gillar att hålla i gång. Jag spelade fotboll i min ungdom och jag har också varit tränare. Det här är alldeles lagom nu i den här åldern. Ett mycket bra sätt att få motion och träffa andra trevliga människor!

Att just den sociala biten av gåfotbollen är viktig märktes på de glada spelarna, som skrattade och pratade under och mellan drabbningarna.
- Vi arbetar mycket för att stimulera integrationen i samhället och detta är ju ett perfekt sätt att mötas på. Min pappa Naser och mamma Nafije, som var med här i dag, tycker båda att gåfotboll är roligt och uppskattar att få träffa andra varbergare, säger Unite Peoples Adnan Bainca.

Unite Peoples gåfotboll för äldre fortsätter på torsdagarna kl. 12.00 – 13.00 hela vintern fram till april. Intresserade välkomna till Idrottshallen (E-hallen) på Danska vägen 5.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter