Inspirerande dag om hållbarhet

350 engagerade och intresserade deltagare lät sig inspireras av några mycket kompetenta och samtidigt underhållande föreläsare under Hållbarhetsdagen i torsdags.

Och alla som samlades vid Varbergs Bostads monter, kunde bland annat ta del av ett bildspel som sammanfattade hållbara insatser under företagets 75-årsfirande i år.

Hållbarhetsdagen, som arrangerades för fjärde året i följd, är ett samarbete mellan flera aktörer, som bland annat Varbergs kommun, Länsstyrelsen, näringslivet och föreningen CSR Västsverige. 26 olika företag, bland dem Varbergs Bostad, deltog som partners till Hållbarhetsdagen. Temat handlade om framtida, hållbara lösningar.

Förutom att lyssna till föreläsningarna under förmiddagen, kunde den som var speciellt intresserad av eller ville fördjupa sig i ett ämne delta i livliga diskussioner i ett antal workshops under eftermiddagen.

- Många ville veta mer om vårt arbete för ett hållbart samhälle och det var roligt att till exempel kunna berätta om våra bisamhällen, om odlingslotter, växthus, familjedagar, stadsvandring, utflykter och mycket mer. Allt är ju insatser som har betydelse för både ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det arbetet fortsätter vi med, nu när vi fått extra inspiration på Hållbarhetsdagen, sammanfattade Varbergs Bostads marknadskoordinator Beatrice Gunnarsson, som tillsammans med Varbergs Bostads hållbarhetschef, Johanna Stakeberg berättade om företagets hållbarhetsengagemang.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter