”Hur bygger man ett hus?”

20 nyfikna och vetgiriga barn från Söderlyckans förskola ville veta allt om hur man bygger hus och lägger ner rör.

Så Varbergs Bostads Riad Dizdar, fastighetsingenjör, tog emot barnen och svarade på frågor med hjälp av experterna som jobbar som bäst med nyproduktionen på Kattegattsvägen.

Barnen på Söderlyckans förskola är mycket intresserade av omvärlden och vad som rör sig i samhället, inte minst husbyggen. Ofta har de gått förbi Varbergs Bostads stora projekt på Kattegattsvägen och lagt märke till en massa annorlunda och spännande saker.

- Vi har nu två projektgrupper på förskolan som dels arbetar med hus och husbygge, dels med vatten och kretslopp. Så barnen ville gärna ställa frågor till de som bygger och därför vände vi oss till Varbergs Bostad, säger förskolläraren Susanna Lindblad.

MASSOR AV FRÅGOR
Vad ville då barnen få reda på? Jo, några ville veta hur huset ska se ut när det är färdigt. Andra undrade vad de stora rören, som de kunde se ligga på byggarbetsplatsen, skulle användas till.

Kommer det att finnas balkonger? Och hur blir det med trappor? Vad använder man för verktyg och maskiner när man bygger? Hur många fönster ska det finnas i huset? Cirka 500 kom experterna till slut fram till.

Vad bygger man hus av? Jaså, betong – och vad är det?

IMPONERANDE FRÅGOR
De församlade husbyggarna svarade på frågorna och visade hur verktyg, rör och maskiner fungerade.
- Det var jätteroligt att ha barnen här, säger Riad, som var klart imponerad av barnens frågor.
- Vissa frågor trodde jag inte kunde komma från femåringar.

Och barnen från Söderlyckans förskola var nöjda och glada:
- Det var superbra, tyckte alla. Vi fick svar på allt och barnen pratade länge efteråt om vad de varit med om. Jättebra uppställning från Varbergs Bostad, säger förskolläraren Susanna Lindblad.

Dagen avslutades med korvgrillning och alla barn fick med sig en liten gåva från Varbergs Bostad.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter