Årets juldopp lockade systrarna Maria och Susanne

Susannes första juldopp:
- Härligt! Jag ville i igen!

Nedräkningen hann knappt komma till ett innan 70-talet friskusar i alla åldrar kastade sig i vattnet vid Barnbadet. För Susanne Fredriksson och hennes syster Maria var det första juldoppet:
- Vi blev frälsta. Nu blir det juldoppet varje år, skrattade Susanne efteråt.

Trots det något kylslagna, gråmurriga vädret var stämningen god och förväntansfull under inledande uppvärmningen hos Friskis&Svettis. Bland de första att springa ut i vågorna var Susanne och Maria Fredriksson:
- Maria och jag har tittat på Juldoppet varje år innan och i år sa Maria till mig ”Kan vi inte göra detta?”, berättar Susanne.

- Jo, jag hänger på, sa jag och så var vi här i dag. När det var dags tog vi tag i några andra och sprang hand i hand ut i vattnet. Och det var fantastiskt!

Susanne var alldeles uppfylld av känslor efter sitt premiärdopp i november:
- När jag kom upp ville jag gå i igen. Det var en sådan kick! Hela hjärnan vaknade till, liksom. Både Maria och jag blev frälsta av upplevelsen. Nu blir det kallis i vinter och sedan påskdoppet till våren och självklart är vi här nästa vinter igen.

Hur gärna Susanne än ville tillbaka i vattnet, passade det ändå bäst med ett besök hos Team Varbergs Bostad tält på stranden. Som ytterligare ett inslag i företagets 75-årsfirande bjöds alla tappra vinterbadare på värmande glögg och pepparkakor.

Och missade någon glöggen på stranden kunde både åskådare och badare efteråt läska sig med glögg, pepparkakor och Festis för de små hos Varbergs Bostad på torget, dit tältet flyttats. Unga som gamla passade på att mingla och ha kul och fira 1:a advent på torget där både musik och dekorationer gav en härlig stämning och försmak av julen.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter