Kul BoIS-träning med fotbollskunniga femmor

20 elever från femte årskursen på Ankarskolan fick chansen att träna med idolerna i BoIS.

- Mycket givande tyckte alla. Nästan lite A-lagsträning över det hela, sa lärarinnan Maria Hildebrand efter passet.

På Ankarskolan finns 52 elever i femte årskurs fördelade på tre klasser. Eftersom antalet elever som kunde få träna med BoIS, var begränsat gick erbjudandet till de som ville allra mest.

- Så de som följde med var elever som så gott som alla spelar fotboll på sin fritid. Alla var naturligtvis väldigt peppade på att få träffa de båda A-lagsspelarna Hampus och Joakim. Och de var väldigt glada och nöjda efteråt.

Det märktes att femteklassarna var vana vid att träna och spela fotboll. Tempot var hela tiden högt och alla var djupt engagerade och ivriga att lära sig mer av de båda BoIS-representanterna.

- Speciellt roligt var kanske att både Hampus och Joakim spelar back i laget. De fick massor av frågor som de svarade klokt på. Bland annat fick de frågan om de gjort många mål. Som back gör man ju inte så ofta mål och BoIS-spelarna förklarade mycket bra hur viktiga alla är i ett lag, sa Maria Hildebrand, som noterade att eleverna även uppskattade den korv med bröd och de presenter som Team Varbergs Bostad bjöd på efter träningen.

Samarbete med lokala idrottsföreningar

Till och från träningen åkte eleverna i BoIS-bussen, samma buss som hela laget åker i till A-lagsmatcherna. Ytterligare en uppskattade attraktion i arrangemanget, som är ett led i det samarbete som Varbergs Bostad har med lokala idrottsföreningar, för att kunna erbjuda ungdomar i kommunen möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter